Ve büyük gün geldi...

Bigpara Haber

Cuma günü İngiltere’de Northern Rock’ın BOE tarafından son dakika likiditesi ile kurtarılmasının yarattığı şok dün piyasalarda kendini hissettirmeye devam etti.

GEDİK YATIRIM

Bankaların birbirlerine line açmada oldukça tutucu davranması ile birlikte piyasalrda adeta yeni kurban bekleniyor. Dün rahatsızlığın sadece Avrupa ile sınırlı kalmadığını bütün borslarda kendini gösterdiğine şahit olduk. Aslında bu gelişmelere bakınca Fed toplantısının zamanlamasının çok iyi olduğunu görüyoruz. Güvensizliğin artması Fed’i hesapta olmayan bir toplantı yapmaya sevk edebilir, böyle bir gelişmenin etkisi de piyasalarda olumsuz olabilirdi. 

Bugün bütün gözler o kadar 21.15’teki Fed açıklamasına çevrildi ki gün içinde açıklanacak ÜFE verilerine pek kimnse bakmayacak. Fed’den 25 ya da 50 bp indirim bekleniyor. 25 puanlık indirim olasılığı daha yakın gözükmekle birlikte bizim gibi Fed’in piyasa dostu mesaj vermek yoluna gidip 50 bp indirim yapabileceğini düşünenler de var. Hatta biz 25 bp’lik bir indirimin hayalkırıklığı yaratıp piyasalara satış getirebileceğini bile düşünüyoruz. Tabii bir çok yatırım kararı da açıklanan rakamla değil, satır araarındaki mesajlara bakılarak alınacak. Bugün tarihin ekonomik anlamda en kritik açıklamalarından biriyle karşı karşıya kalacağız.

Gelişmekte olan piyasalardaki sağlam duruş devam ediyor. Özellikle Türkiye diğer piyasalardan dada sağlam basıyor. Dünden farklı bir beklentimiz yok. Piyasa 50.000 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışacak. 50.000-50.800 trade bandımız.

Diğer Genel Haberleri