Vatandaş kesesinden milletvekillerine kıyak

Bigpara Haber
Aria ile evliliğe hazırlanan kamu şirketi Aycell, çeyizindeki abone sayısını artırmak için bol keseden promosyon yapmaya başladı. Sermayesi, vatandaşın ödediği vergilerle kurulan kamu kuruluşlarınca sağlanan Aycell, işe Meclis personeline 2`şer, milletvekillerine 3`er bedava hat dağıtmakla başladı. Şimdiye kadar sadece 12 milletvekili bunu reddetti. Aynı kampanyada bütün milletvekillerine tanesi bir milyar lira civarında olan birer Siemens S-55 telefonu da ücretsiz veriliyor. Aycell ayrıca, Türkiye`deki bütün öğretmenlerle bütün polisleri de kapsayan benzeri uygulamalar yürütüyor. Silahlı Kuvvetler mensupları için de bir anlaşma hazırlığı yapıyor.

Eşe dosta da bedava

Aycell`in bedava hat ve telefon dağıtma kampanyası, kamu şirketine tek seferlik bir maliyet yüklemekle kalmıyor, 10 yıl boyunca şirket gelirlerini çok düşük tutacak bir konuşma tarifesini de içeriyor. Kampanyaya göre bedava hat sahibi olancak onbinlerce kişi, 10 yıl boyunca birbirleriyle bedava konuşacak, birbirleri dışında yaptıkları konuşmaları ise bedavaya yakın bir fiyatla ücretlendirilecek. Programa göre, Meclis personeli 2`şer, milletvekilleri 3`er hat ve bir Siemens S-55 cep telefonuna bedavadan sahip olacak. 10 yıl boyunca aralarında ücretsiz konuşacak, sadece 5 milyon liralık sabit ücret ödeyecekler. Milletvekili ve personelin yakınları için almış oldukları ikinci hatlarla da şehir sınırı olmaksızın ücretsiz görüşme yapılacak. Bunun gibi diğer anlaşmalara göre de her öğretmen 2`şer, 180 bin emniyet personeli ve aile fertleri ile Polis Akademisi, polis meslek yüksekokulu öğrencileri birer bedava hat alacak.

Vergi yükü halkın sırtına

Yakında askerler için de aynı uygulamaya hazırlanan Aycell, Sağlık ve Adalet Bakanlıkları ile Vakıfbank`ı da aynı sistemle aboneleri arasına kattı. Bu durumda en az bir milyon kamu çalışanı ile ailelerinin bedava konuşmaları, ama kayıtlara abone diye geçmeleri sağlanmış olacak.

Sektörde haksız rekabet yaratan bu uygulama sonunda ortaya çıkabilecek olası zarar, devletin trilyonlarca liralık vergi kaybına yol açacak. Başka bir deyişle zarar diğer abonelerin vergileri ile karşılanacak.


Diğer Genel Haberleri