Varant ihraçlarında İş Yatırım’dan yeni rekor

Türk sermaye piyasalarının öncü ve lider kuruluşu İş Yatırım’ın 125 yeni Aracı Kuruluş Varantı 23 Eylül’de Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak

Bigpara Haber



Türk sermaye piyasalarının öncü ve lider kuruluşu İş Yatırım’ın 125 yeni Aracı Kuruluş Varantı 23 Eylül’de Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak. Böylece İş Yatırım’ın işlem gören varant sayısı 326’ya çıkacak.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin ihraç edeceği varantların 72 tanesi pay senetleri üzerine olurken, 15 tanesi BIST 30 endeksi üzerine olacak. 16 tanesi ABD Doları/Türk Lirası kuru; 22 tanesi de Altın üzerine olacak.

İhraç edilen Aralık 2014 ile Şubat ve Nisan 2015 vade tarihlerine sahip varantlar; kullanım fiyatı ve vade olarak büyük bir çeşitlilik yaratacak. Bu ihraçlarla birlikte İş Yatırım’ın piyasada işlem görmekte olan toplam varant sayısı 326 olacak. Bu rakam bir ihraççıya ait aynı anda işlem gören en yüksek varant sayısı olacak.

VARANT PİYASASINDA SON DURUM NE? TIKLAYIN...

Yatırımcıların son zamanlarda artan ilgisine ve taleplerine cevap verebilmek için ihraç sayısını arttırdıklarını söyleyen İş Yatırım Hazine ve Portföy Yönetimi Müdürü Yasin Demir, ‘Son zamanlarda varantlarımıza ilginin çok arttığını gözlemliyoruz. Piyasa dalgalanmalarının da etkisiyle yatırımcıların vade ve kullanım fiyatını sayısının artmasına yönelik talepleri var. Bu ihraçlarla ürün ve vade çeşitliliğini sürekli olarak korumayı hedefliyoruz’ açıklamasını yaptı.

Bir varantın ihraççısı kısa kodun 3’üncü harfi ile temsil edilmekte. Varant kodunun üçüncü harfinin ’I’ olması o varantın İş Yatırım tarafından çıkarıldığını belirtiyor. Piyasa yapıcılığı kuralları kapsamında İş Yatırım ihraççısı olduğu varantlarda sürekli alım ve satım kotasyonu vererek likiditeyi sağlamakla yükümlü. Varantlar BIST (Borsa İstanbul) Varant Pazarı’nda işlem görüyor. Varantlar ile oluşturulabilecek stratejiler için yatırımcılar www.isvarant.com adresinden daha detaylı bilgi elde edebilirler.

Diğer Gündem Haberleri