VakıfbankÖzelleştirmesinde Pürüz

Bigpara Haber
Anayasa Mahkemesi, Vakıfbank`ın özelleştirilmesini öngören 606 sayılı KHK`nın iptali istemiyle açılan davada, raportörden ek rapor istedi. Yüksek Mahkeme heyeti dün FP`nin açtığı davayı esastan görüşmek üzere toplandı. başkanvekili Haşim Kılıç, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, davada `Bazı üyelerin tereddüt ve endişeleri üzerine raportörden ek rapor istenilmesinek arar verildiğini` bildirdi. Tereddüt ve endişelerin neler olduğunun sorulması üzerine kılıç, Uygulamaya ilişkin yanıtını verdi. Kılıç, raportörün ek raporunun önümüzdeki hafta gelmesi durumunda iptal istemini esastan görüşerek karara bağlayacaklarını bildirdi.

Davada, KHK`nın iptalinin yanı sıra yürürlüğün durdurulması da talep ediliyor. Anayasa Mahkemesi, söz konusu KHK`nın dayanağı olan Yetki Yasası`nı iptal etmiş ve yürürüğünü de durdurmuştu.

Esastan görüşülecek

Bu arada, Anayasa Mahkemesi, yine FP tarafından açılan Tarım Satış Kooperatileri Birliği Kanununda Değişiklik Yapan 4572 Sayılı Kanun`un iptali istemiyle açılan davanın esastan görüşülmesine karar verdi.(RADİKAL)

Diğer Genel Haberleri