Uzun Vadenin Zamani.

Bigpara Haber
Turkiye`de piyasalarin `yanlisanladigi` IMF aciklamasi Credit Suisse First Boston tarafindan (CSFB) olumlu karsilandi. Banka Turk Lirasi`nda temkinli ama uzun vadeli alim onerdi. CSFB tarafindan hazirlanan raporda, IMF yetkililerinin yaptigi aciklamalarin Turk ekonomisi icin olumlu goruldugu ifade edildi. Raporda hukumetin ekonomik reform taahhudunun IMF tarafindan ciddiye alindigina isaret ederek, lirada temkinli olarak uzun vadeli pozisyon alinabilecegini belirtti. CSFB ekonomisti James Daniel tarafindan hazirlanan arastirma notunda, IMF aciklamasindan cikarilan sonuclar soyle:
2000 yilinda IMF tarafindan parasal olarak desteklenecek istikrar programinin gerceklesme olasiligi ciddi artti.
Hukumetin son noktada, IMF ile parasal yardimi iceren bir program uzerinde anlasabilmesi veya boylesi bir programin gercekten enflasyonu indirebilecegi su an net degil.
Ancak kisa vadede onemli olan hukumetin son aciklamada ongorulen hedefleri izleyecek olmasi ve IMF`nin hukumet ile bir anlasmanin mumkun olabilecegini dusunmesi.
Bu sonuclar, Haziran ayinin dusuk enflasyon rakamlariyla birlikte goz onunde tutuldugunda uzun lira pozisyonu alma savi guclenmis oluyor. Bu rakami 99 sonu yuzde 50-55 enflasyon hedefinin ulasilabilir oldugunu ima ediyor.
TL`nin reel kaybinin kurlardaki hizlanma yerine daha dusuk enflasyonla saglanabilir. Bu sebeple yazdan sonra TL`nin deger kaybinin cok hizlanmayabilir. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri