Uzanlara Petkim için 30 gün süre

ÖYK, Petkim`in % 88.86 oranındaki hissesinin 605 milyon dolara Uzanlara ait Standart Kimya`ya satılmasını onaylayan kararı Resmi Gazete`de yayımladı

Bigpara Haber
Özelleştirme Yüksek Kurulunun, Petkim`in yüzde 88.86 oranındaki hissesinin 605 milyon dolara Uzanlara ait Standart Kimya`ya satılmasını onaylayan kararı Resmi Gazete`de yayımlandı. Uzanlar, gerekli koşulları yerine getirip 30 gün içerisinde satış sözleşmesini imzalamaz ise ihale iptal edilecek.

Petkim`in özelleştirilmesi için 6 Haziran 2003 tarihinde yapılan ihalede yüzde 88.86 oranındaki kamu hissesi için en yüksek teklifi 605 milyon dolarla Standart Kimya`ya vermişti.

ÖYK`nın kararında, Standart Kimya`ya satış sözleşmesini imzalaması için kararın tebliğinden itibaren 30 günlük süre verilmesi öngörüldü. Uzanlar bu sürede peşinatı yatıramaz, talep edilen kesin teminat mektubunu getiremez ya da sözleşmeyi imzalamaktan kaçınır ve diğer yükümlülüklerini yerine getiremez ise ihale için verdikleri geçici teminatları gelir kaydedilerek ihale iptal edilecek.

Petkim`in 605 milyon dolarlık satış bedeli ihale şartnamesindeki maddelere göre tahsil edilecek. Satış bedelinin vadeli olarak ödenmesi halinde, vadeye bağlanan tutar için kesin teminat alınacak. Satış sözleşmesiyle ilgili diğer konuların belirlenmesinde ise Özelleştirme İdaresi yetkili kılındı. (ANKA)

Diğer Ekonomi Haberleri