Uzanlar`ın malvarlığına ihtiyati tedbir kondu

Bigpara Haber
Türkiye İmar Bankası`nın 11 eski yöneticisiyle bankada iştiraki bulunan 57 şirketin malvarlıklarına ihtiyati tedbir kondu. Mahkeme bu kişilere herhangi bir aylık öngörmedi

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na (TMSF) devredilen Türkiye İmar Bankası`nın 11 eski yöneticisiyle bankada iştiraki bulunan 57 şirketin mal varlıklarına ihtiyati tedbir koydu. Anadolu Ajansı`nın haberine göre TMSF ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 4 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde, Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi`ne iki ayrı tedbir talebinde bulundu.

İki ayrı tedbir

İmar Bankası ile ilgili yapılan tedbir başvurusunda, bankanın eski yönetim kurulu üyeleri Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Erol Hürbaş, Birol Çilingir, Yaşar Avni Güral, Gürol Demirkan, eski genel müdür Hilmi Başaran, genel müdür yardımcıları Sadık Karagür, Tacettin Pak, Mustafa Say ve Koray Özkaya`nın mal varlıklarına tedbir konulması talep edildi.

BDDK ise İmar Bankası`nda iştiraki bulunan Kemal Uzan, Cem Uzan, Hakan Uzan, Yavuz Uzan ile Uzan grubuna ait

57 şirket için ihtiyati tedbir başvurusunda bulundu. Talepleri değerlendiren mahkeme, her iki başvuruyu da yerinde görerek, tedbir kararı verdi.

Aylık gelir öngörülmedi

BDDK`nın başvurusunda, İmar Bankası`nda Kemal Uzan`ın yüzde 34 doğrudan, yüzde 39.8 dolaylı payı olduğu, Cem Uzan`ın ise yüzde 2.151 doğrudan, yüzde 7.5 dolaylı payı bulunduğuna yer verildi. Mahkemenin, tedbir konulan kişilere herhangi bir aylık gelir öngörmediği, talep olması halinde konunun değerlendirileceği belirtildi. Tedbir konulan kişilerin ve şirketlerin, karara 10 gün içinde itiraz etme hakları bulunuyor. BDDK, 6 ay içinde alacakların tahsiline gitmezse, tedbir kararı bu süre sonunda kendiliğinden ortadan kalkacak.


Diğer Genel Haberleri