Uzanlar`a gözdağı

Bigpara Haber
PETKİM`de 7 Ağustos`a kadar ödenmesi gereken para gelmezse Uzan Grubu`nun teminatının yanacağını hatırlatan Unakıtan, `Bu durumda yeni ihaleye çıkacağız` dedi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, PETKİM ihalesini kazanan Uzan Grubu`nun 7 Ağustos`a kadar sözleşmede belirtilen ödemeyi yapmazsa, teminatlarının yanacağını ve acil olarak yeniden ihaleye çıkılacağını söyledi. Unakıtan, aradaki farkın çok fazla olduğunu belirterek ihalede ikinci sırayı alana da verilmeyeceğini bildirdi. PETKİM ihalesinde Zorlu Grubu ile Sanko Holding konsorsiyumu ikinci sırada yer almıştı.

Sağlık Bakanlığı`nda düzenlenen ``İlaç Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri`` konulu toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, PETKİM ile ilgili bundan sonraki süreci değerlendirmesinin istenmesi üzerine, şunları söyledi:

`PETKİM`de alıcı firmaya bir süre verilmişti. Bu arada o süreç işliyor. Tahmin ediyorum 7 Ağustos`ta bu bitecek. Eğer parası ödenmezse, gelip sözleşme yapmazlarsa, maalesef teminatları yanacak ve bundan sonra acil olarak tekrar ihaleye çıkacağız. `İkinciye verilir mi?` diye bir soru olabilir. Ama vermiyoruz. Buradaki rakam çok fazla. Dolayısıyla, yeniden ihaleye çıkmak mecburiyetindeyiz. Ama bu süreç çok hızlı olacak.``

Hedefleri tutturacağız

Unakıtan, kendisine yöneltilen diğer soruları yanıtlarken de, Devlet Bakanı Ali Babacan`dan aldığı bilgiye göre, IMF İcra Direktörleri Kurulu`nun bu hafta toplanabileceğini belirtti. Maliye Bakanı, faiz dışı fazlanın tutturulması için tüm çabanın gösterildiğini, her türlü tedbirin alındığını, planlanan 2.3 katrilyon liralık tasarruf tedbiri paketinin de tamamen gerçekleştirildiğini belirtti.


Diğer Genel Haberleri