USAŞ’tan Kurtköy’e Yatırım

Bigpara Haber
USAŞ önümüzdeki Ocak ayında hizmete girecek Kurtköy Havalimanını kullanacak olan yerli ve yabancı Havayollarına catering hizmeti vermeyi hedefliyor. USAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hammam, Kurtköt havalimanı işletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) ile yapılan anlaşma sonucu havalimanına sefer düzenleyecek havayolu şirketlerine catering hizmeti vermek amacıyla 1.5 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını söyledi.


Hammam, 5 bin metrekarelik alanda inşa edecekleri bin metrekare büyüklüğündeki tesisin yapımına ocak ayında başlayacaklarını ve 5 ay içinde tamamlayacaklarını kaydetti. Kurtköy havalimanı yönetiminin havaalanındaki 4 restoranın işletmesi için açtığı ihaleye de teklif verdiklerini belirten Hammam, 40 kadar şirketin teklif verdiği ihale sonuçlarının yıl sonuna kadar belli olacağını bildirdi. Hammam, “USAŞ olarak Kurtköy’de uçaklara catering servisi verme ve havaalanında restoran işletme işine girmeye karar verdik. Bunun üzerine Kurtköy Havaalanı’nın yönetimi ile ilgili görüşmelere başladık. Bu görüşmeler sonucu uçaklara servis yapılacak yemek üretim tesisleri inşaatı konusunda yönetim ile aralık ayı başında anlaşma imzaladık” dedi. Havalimanı yönetiminin belli olması ve özellikle THY’nin havalimanını kullanacak olmasının USAŞ’a çekici geldiğine işaret eden Hamam, USAŞ haricinde halen catering hizmeti ve diğer yer hizmetlerinin verilmesi konusunda bu havalimanına taşınmak veya işletme kurmak için kimsenin ilgi göstermediğini anlattı. “Şu anda Kurtköy Havalimanında sadece biz varız” diyen Hamam, bu durumum tekel oluşturmuş olmalarından değil, rakiplerininhavalimanındaki hareketlilik başlamadan önce gelmemelerinden ötürü böyle bir durumun ortaya çıktığını söyledi.


PAZARIN YÜZDE 75’İNA HAKİM;

Hammam, USAŞ’ın Türkiye’detarifeli uçuşlarda THY ve 30’u yabancı şirket olmak üzere, 10 charter şirketine, 17 dönemsel müşterileriyle yaklaşık 60 kadar havayolu şirketine hizmet verdiklerini hatırlattı. (DÜNYA)

Diğer Piyasa Haberleri