Üretim endeksi beklentileri karşıladı

Sanayi üretim endeksi beklentileri karşıladı

Bigpara Haber

MÜSİAD yeni açıklanan Sanayi Üretim Endeksine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada sanayi üretiminin ekonomi beklentilerine cevap verdiği bilgisi yer aldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD dan yapılan açıklamada Şubat 2014 döneminde sanayi üretiminin artığı bilgisi yer aldı. Endeks verilerine göre bir önceki aya göre sanayi üretiminde %0,1 lik bir düşüş olmasına rağmen bir önceki yılın aynı ayına oranla %4,9 luk bir artıl görüldü. dinamikkobi.com.tr haberine göre; diğer taraftan 2013 ün Ocak ve Şubat aylarında 2012 ye göre sanayi üretimi %3 artış sergilemiş. 2014 yılında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %6 lık bir artış gerçekleşmiştir. Bu durum 2014 yılının ilk çeyrek büyümesinin 2013 e bakıldığında yüksek olabileceği yönünde bir beklenti içine girilmesine neden olmuştur.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Mart ayı kapasite kullanım oranı bir önceki yıl aynı döneme göre 0,4 puan artması ve Mart ayı Satın Alma Müdürleri Endeksi SAMEKS endeksinin 55,6 olarak 50 baz puanın üzerinde gelmesi sanayi üretiminin Mart ayında artacağı öngörüsünü kuvvetlendiriyor. Tüm bu verilere bakılarak sanayi üretimi ve büyüme ilişkisi beraber incelendiğinde sanayi üretimindeki artış 2014 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları için olumlu yönde değerlendirilmektedir.

Diğer Sektör Haberleri