United Way Bitcoin kabul ediyor

Bitcoin ile bağış toplanacak

Bigpara Haber



Amerika merkezli dünyanın en büyük yardım kuruluşlarından biri olan United Way, yaptığı açıklamada Bitcoin ile bağış toplamaya başladıklarını duyurdu.

Kurum dünyanın dört bir yanında sağlık, eğitim ve finans alanlarında aktiviteler gerçekleştirerek, insanlara yardım etmeyi amaçlıyor.

Coindesk’in haberine göre; Bitcoin entegrasyonunu, 36,000 üye işletme ve 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan servis sağlayıcısı Coinbase gerçekleştiriyor. United Way; Bitcoin ile bağış toplamaya geçilmesinin, potansiyel olarak yeni hayır sahiplerine ulaşmada kolaylık sağlayacağını ve bu yolla işlem ücreti olmadan 1 dolar ve altı gibi mikro bağışların da toplanabilmesinin önünü açacağını düşünüyor.

Bitcoin ile bağış yapmanın kolay ve ücretsiz olmasından dolayı, kriptolar gün geçtikçe daha fazla kurum veya işletmenin dikkatini çekiyor. Önceki yazımızda da ifade ettiğimiz gibi bağış konusunda bu tür girişimlerle kolayca diğer insanlara yardım edebilmek, sistemin en büyük avantajlarından biridir. Ayrıca, United Way gibi büyük kuruluşların Bitcoin’i tanıması, kripto para sistemi için bulunmaz bir tanıtım olarak yorumlanmalıdır.

Diğer Gündem Haberleri