Unakıtan-Kilci zirvesinden TÜPRAŞ Koç`un` kararı çıktı

Bigpara Haber

Danıştay`ın TÜPRAŞ için verdiği yürütmeyi durdurma kararını uygulaması için hukuken verilen 1 aylık sürenin dolmasına iki gün kala hükümette TÜPRAŞ telaşı yaşanıyor.

ÖİB`ye kararı uygulamak için hukuken tanınan zaman yarın doluyor. Dün öğle saatlerinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Özelleştirme İdaresi`ne gelerek, Başkan Metin Kiki ile özel bir toplantı yaptı. Üst yönetimin de yeraldığı toplantıda TÜPRAŞ`la ilgili durum değerlendirmesi yapıldı.

Görüşler can simidi
ÖİB, kararın tebliğ edilmesinin ardından yoğun bir durum değerlendirmesine girdi. Petrol-İş Sendikası`nın ilgili bürokratlar hakkında, yargı kararını uygulamadıkları gerekçesiyle cezai işlem başlatacağı açıklamasıyla, ÖİB yönetimindeki bürokratların durumu daha da sıkıştı. Bu gelişmelerin ardından ÖÎB, 3 üniversiteden durumla ilgili görüş istedi. Ankara, İstanbul Marmara Hukuk Fakülteleri`nden geçtiğimiz günlerde alınan görüşler bürokratları rahatlattı. Üç görüşün de geriye dönmesi mümkün olmayan işlem yönünde çıkması, bürokratların can simidi oldu.

Geri alınamaz
Başkan Kiki, hem hükümetin hem de İdare`nin
elini rahatlatan 3 raporu Bakan Unakıtan`a sundu.

Öte yandan Bakan Kemal Unakıtan`la üst yönetimin yaptığı toplantıda da, yürütmeyi durdurma kararının uygulanmaması ve TÜPRAŞ`! Koç`tan geri almama görüşü
ağırlık kazandı.

Bu kapsamda Koç`un peşin ödediği 4.14 milyar dolarlık bedelin, uluslararası kuruluşlardan kredi yoluyla alındığı ve aynı tutarın Koç`a ödenmesinin sorunu çözmeyeceği vurgulandı.

Diğer Genel Haberleri