Unakıtan: ``KEY Meclis`e geliyor``

Unakıtan: ``Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleriyle ilgili kanun zannediyorum önümüzdeki hafta Genel Kurul`dan geçecek.`` dedi

Bigpara Haber

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ``Konut Edindirme Yardımı  (KEY) ödemeleriyle ilgili kanun zannediyorum önümüzdeki hafta Genel Kurul`dan geçecek. Ondan sonra da ödemeler başlar`` dedi.

CNNTURK

Bakan Unakıtan, Eskişehir merkeze bağlı Muttalıp beldesinde yaptırılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Muttalıp Spor Tesisi`nde incelemelerde bulundu.

Unakıtan, Eskişehir-Ankara karayolunun bazı bölümünün genişletme çalışmalarının bittiğini, Basma kavşağını açtıklarını, köprüyü hizmete açtıklarını anımsatarak, havaalanı pistinin uzatılıp genişletilmesiyle ilgili çalışmanın da Yüksek Planlama Kurulu`nda (YPK) hazırlandığını bildirdi.

Unakıtan, bütün bakanların bu çalışmayla ilgili düzenlemeyi imzaladığını, bu günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da imzalayacağını anlattı.

Unakıtan, Oranın da ihalesini yapıp çalışmayı başlatacağız. Bunun yanında Mekece yolu muazzam oluyor. Bir seneye kadar onun da müjdesini vereceğiz. Hükümet olarak planımız, Mekece yolunu tamamlamaktır. Orası bittiğinde Eskişehir`i, Kütahya`yı ve diğer yerleri İstanbul`a çok daha çabuk karayolundan ulaştıracağız. O çileli yollarımız eskide kalacak dedi.

Bakan Unakıtan, bir gazetecinin KEY ödemelerinin ne zaman yapılacağına ilişkin sorusunu da, KEY ödemeleriyle ilgili kanun zannediyorum önümüzdeki hafta Genel Kurul`dan geçecek. Ondan sonra da ödemeler başlar diye yanıtladı.

Eski Başbakan Yardımcılarından Abdüllatif Şener`in partiden istifasından sonra yaptığı açıklamalarının hatırlatıldığı Bakan Unakıtan, Partimizin yetkili organları, kurulları var. Onlar cevaplar bunları dedi.

Diğer Genel Haberleri