Unakıtan: `Kayıtdışılığı halletmek mecburiyetindeyiz`

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye`nin AB`ye üye olmak istiyorsa kayıtdışı sorununu çözmesi gerektiği söyledi

Bigpara Haber

 Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye`nin AB`ye üye olmak istiyorsa kayıtdışı sorununu çözmesi gerektiği söyledi.

    İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği, üniversitenin kuruluşunun 123. yıldönümü dolayısıyla Türk-İş Konferans Salonu`nda “Kayıtdışılığın Ekonomimize ve Sosyal Yaşantımıza Etkileri ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenledi.

    Maliye Bakanı Unakıtan yaptığı açılış konuşmasında, kayıtdışılığın, Cumhurbaşkanı`ndan en mütevazı vatandaşa kadar her kesim tarafından tartışılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, bu sorunun aşılması için tüm kesimlerin işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

    Unakıtan, “Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in dün bu konuya temas etmesi beni fevkalade memnun etti. Konuya çok önem vermemiz ve devlet politikası haline getirmemiz gerekir” dedi.

    Vergi Konseyi`nin tavsiyesi üzerine bu süreci, “AB`ye katılım sürecinde kayıtlı ekonomiye geçiş” olarak adlandırdıklarını kaydeden Unakıtan, 10 yıl içinde kayıtdışılığın, gelişmiş ülkeler seviyesine çekileceğini söyledi. Unakıtan, “AB`ye üye olacaksak, çağdaş ülkeler arasında yer alacaksak kayıtdışılığı halletmek mecburiyetindeyiz” dedi.

    Türkiye`nin kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini belirten Unakıtan, bunun için güçlü ekonomi gerektiğini vurguladı. “Cebinde parası olan adamın yürüyüşü bile farklı olur” diyen Unakıtan, Türkiye`nin ekonomisi güçlü olduğunda da Dışişleri Bakanı`nın yürüyüşünün değişeceğini kaydetti.

    Mali disiplinin en iyi Atatürk döneminde uygulandığını kaydeden Unakıtan, “Atatürk`ün izindeysek bu mali disipline riayet etmek mecburiyetindeyiz. Türkiye`nin alnı açık, Türk Milleti`nin başının dik olması lazım” dedi.

Diğer Genel Haberleri