Unakıtan:Akaryakıta zam yapılabilir

Hükümet, 26 Şubat günü Türkiye`ye gelecek IMF`nin karşısına bütçe kesintileri, ÖTV artışı ve zammın içinde bulunduğu ek kaynak paketi ile çıkacak

Bigpara Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, iktidara geldiklerinden bu yana akaryakıt fiyatlarında artışa gitmediklerini, ancak dünya piyasaları ve ekonomik durum dikkate alınarak gelişen duruma göre yeni bir düzenleme yapılabileceğini ifade etti.

Hükümet, 26 Şubat günü Türkiye`ye gelecek IMF`nin karşısına bütçe kesintileri, ÖTV artışı ve zammın içinde bulunduğu ek kaynak paketi ile çıkacak.

UNAKITAN: AKARYAKITA ZAM YAPILABİLİR
İskenderun`da İSDEMİR tesislerindeki incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, iktidara geldiklerinden bu yana akaryakıt fiyatlarında artışa gitmediklerini belirterek Hatta indirim yaptık. Dünya piyasaları ile ekonomik duruma göre akaryakıta küçük çaplı zam yapılabilir. Gelişmeler takip ediliyor``dedi.

Başbakan Erdoğan da seçim kampanyasına başladığı Siirt`te yakında akaryakıta zam gelebileceğini söylemişti.

BÜTÇE KESİNTİSİ MECLİS`TE
Geçtiğimiz hafta ek kaynak paketiyle ilgili ilk adım atılmış, emekli maaş zamları için bütçeden 3.5 katrilyon liralık ödeneği kesip SSK ve Bağ-Kur`a aktaran yasa tasarısı Meclis`e sunulmuştu.

Öte yandan Devlet Bakanı Ali Babacan, ek kaynak paketi konusunda
hazırlıkların tamamlandığını belirterek Bundan sonraki çalışmalar IMF heyeti ile beraber yürütülecek dedi.

ZAMLAR KAPIDA
IMF, petrolde ÖTV artışının yanı sıra akaryakıt, elektrik ve doğalgazda fiyat artışa gidilmesini istiyor. Hükümette, açığın kapatılması için enerji ve KİT ürünlerinde yıl içine yayılacak zamlar planlıyor. Alkol ve sigarada zammın yüzde 12`yi bulması bekleniyor.

IMF HEYETİ 26 ŞUBAT`TA GELİYOR
IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki heyet, 26 Şubat Perşembe günü Türkiye`ye geliyor. İlk olarak İstanbul`da temaslarına başlayacak heyetin 12 Mart`ta Türkiye`den ayrılması bekleniyor. (Hürriyetim)

Diğer Politika Haberleri