`Umut` Boehner`in ekmeği

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner, Mali Uçurum`dan kurtulmayı hedefliyor

Bigpara Haber

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner, Mali Uçurum`dan kurtulmayı hedefliyor



Mali uçurumun önlenmesine yönelik B Planı çökmesinin ardından ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, vergi artışları ve harcama kesintilerini öngören uçurumun önlenmesi için çalışmayı sürdüreceğini söyledi. Boehner Cumartesi günü mali uçurumun önlenmesi için pazarlık masasına geri dönmeye hazır olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama ise haftalık konuşmasında bu konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

Obama Noel tatili için Hawai`ye giderken Boehner, ABD Başkanı`nın anlaşma sağlanması için daha esnek olmasının gerektiğini savundu.

Doğru olanın yapılması için bir araya gelineceği konusundaki umudunu koruduğunu söyleyen Boehner, Ülke içindeki ve Washington`daki ayrılıklardan ötürü bir farklılıklar arasında köprü kurmak zorlaştı. Eğer kolay olsaydı, bunun 10 yıllar önce yapılmış olacağından sizi temin ederim dedi.

Obama ise haftalık konuşmasında yalnızca ABD`ye hizmet eden ordu ve askerlerin ailelerine teşekkür etti ve Newton`daki saldırıda ölen 20 çocuğun ailesinin derin üzüntüsüne dikkat çekti.

Cumhuriyetçiler ile anlaşmak için planlarını küçülten Obama Cuma günü Amerikalılar`ın çoğunluğu için vergi indirimlerinin uzatılmasını öngören ve bütçe kesintilerini önleyen yeni bir plan daha öne attı. Obama, Kongre`nin 2 milyon kişinin işsizlik yardımlarını genişletmesinin gerektiğini savundu.

Diğer Genel Haberleri