Uluslararası dergide kapak Türkiye

Bigpara Haber
Uluslararası kurumsal yatırımcıların dergisi Institutional Investor, son sayısında Türkiye`yi kapak yaptı. Dergide, Türkiye`yi Avrupa eşiğine getiren Erdoğan`ın, şimdi de Türkiye`yi AB`ye üye yapmak için uğraş verdiği vurgulandı.

Tom Buerkle imzalı makalede, Başbakan Erdoğan`ın geçen yıl üyelik konusunda bastırmak için sekiz kez Brüksel`i, dört kez Berlin`i, iki kez de Paris`i ziyaret ettiği, ayrıca Londra`dan Lüksemburg`a, birçok AB başkentine sayısız lobi turları düzenlediği, bazen, Türk yetkililerin bile Başbakan`ın hızına yetişemediği kaydedildi.

Erdoğan başarılı

`Başbakan Erdoğan, AB mücadelesinde başarılı`` ifadesinin kullanıldığı makalede, Erdoğan`ın gayretlerinin, Türk iş dünyası, akademisyenler, insan hakları grupları ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından da desteklendiği ve bu gayretlerin, AB`nin Türkiye`ye, Ekim ayı için müzakere tarihi vermesiyle netice bulduğu kaydedildi.

Makalede, ``üç yıl önce iflasa giden Türkiye`nin, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri haline geldiği, kuşaklar boyu Türkiye`nin düşmanı olan enflasyonun, 1970`li yıllardan buyana ilk kez tek hanelere indiği`` vurgulandı.

Bu arada makalede, Devlet Bakanı Ali Babacan ``Türkiye`nin genç ve enerjik bakanı`` olarak tanımlanırken, Babacan`ın ``Türkiye`nin son iki yılda gerçekleştirdiği reformların, 40 yılda yapılanlardan daha dikkat çekici olduğu`` yönündeki sözlerine yer verildi.



--------------------------------------------------------------------------------



AKBANK`A TİCARET FİNANSMANI HİZMETİ ÖDÜLÜ

Dünyaca ünlü Global Finance Dergisi, Akbank`ı ``Türkiye`nin En İyi Ticaret Finansmanı Hizmeti Veren Bankası`` seçti.

Akbank`tan yapılan açıklamada, derginin Şubat 2005 sayısında yaptığı özel araştırmada ``En İyi Ticaret Finansmanı Hizmeti Veren Bankalar ve Kurumlar` ile ``En İyi On-line Ticari Finans Sistemleri``nin belirlendiği, buna göre Akbank`ın ``Türkiye`nin En İyi Ticaret Finansmanı Hizmeti Veren Bankası`` seçildiği bildirildi. Kurumların belirlenmesinde, işlem hacmi, global kapsama alanı, müşteri hizmetleri, rekabetçi fiyatlandırma ve yenilikçi teknolojileri kullanma gibi kriterlerin dikkate alındığı belirtilen açıklamada, Akbank`ın seçilmesinde bankanın yerel ve uluslararası ağı, ticaretle ilgili finansman ve işlemlerin idaresindeki lider pozisyonunun etkili olduğu kaydedildi.

Diğer Genel Haberleri