Uluslararası bankalardan sağlanan krediye ilişkin anlaşma imzalandı

Bigpara Haber
-Uluslararası Bankalardan Sağlanan Krediye İlişkin Anlaşma İmzalandı -Kredinin Yarın Hazine Hesaplarına Girmesi Bekleniyor

ANKARA (A.A) -21.12.2000-Hazine`nin, uluslararıs bankalardan sağladığı 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisine ilişkin anlaşma imzalandı. Hazine Müsteşarlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, dün imzalanan anlaşmayla, ABN AMRO Bank, The Bank of Tokyo- Mitsubishi, BNP Paribas, Citibank, Commerzbank, Credit Agricole Indosuez, Credit Suise First Boston, Deutsche Bank, The Fuji Bank ve Morgan Stanley`den oluşan 11 banka, sendikasyon kredisine eşit miktarlarda katıldı. Kredinin yarın Hazine hesaplarına girmesi bekleniyor. Sendikasyon kredisi, 6 ay vadeli olacak, yıllık Libor+1 (Libor artı yüzde 1) faiz üzerinden ve yüzde 0,5 komisyonla gerçekleştirilecek.

-MALİ SİSTEME LİKİDİTE İMKANI-

Bu arada söz konusu kredi, mali sisteme likidite sağlanması yanında, Türkiye`ye olan güvenin de teyid edilmesi anlamına geliyor. Hazine, 15 Aralık`ta, Londra`da önde gelen yabancı banka temsilcileriyle 1 milyar dolar tutarında bir sendikasyon kredisi temini için toplantı düzenlemişti.

Diğer Ekonomi Haberleri