Ulusal dolaşım mahkemelik oldu

Bigpara Haber
Telekomünikasyon Kurumu, Aria ile Turkcell ve Telsim`i karşı karşıya getiren roaming anlaşmasıyla ilgili olarak, Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi`nce alınan `ihtiyati tedbir` kararına itiraz edecek. Telekomünikasyon Kurumu`nun geçen hafta yaptığı toplantıda, roaming anlaşmasına karşı Turkcell`in açtığı dava ile Telsim`in bu konudaki yaklaşımına karşı izlenecek strateji ele alındı. Kurum, Turkcell`in, koşul ve hükümlerini `teknik açıdan olanaksız, ekonomik açıdan kabul edilemez` bularak roaming anlaşması aleyhine açtığı davada Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi`nin aldığı `ihtiyati tedbir` kararına itiraz etmeye karar verdi.

Rekabet Kurumu da devreye sokulabilir
Kurum`un, roaming anlaşmasını imzalamayarak `rekabeti engelledikleri` gerekçesiyle Turkcell ve Telsim hakkında Rekabet Kurumu`na da başvurabileceği belirtiliyor. Roaming anlaşmasının Rekabet Kurumu incelemesinden de geçtiğine işaret eden yetkililer, anlaşmada öngörülen fiyatların, `krizdeki ekonominin genel yapısıyla rekabet koşulları göz önünde bulundurularak` belirlendiğini kaydettiler. Telekomünikasyon Kurumu, 1 yıllık ulusal roaming için 50 milyon doları peşin toplam 110 milyon dolar bedel biçmişti. Turkcell, uygulamasını ihtiyati tedbir kararıyla durdurduğu roaming anlaşması aleyhinde tahkim davası da açacağını duyurmuştu.

Aycell`de 1 dakikalık `alo` 150 bin lira
Abone kayıtlarına başlayan Telekom`un GSM operatörü Aycell konuşma tarifelerini belirledi. Aycell`den Aycell`e aramaların dakikası 150 bin, diğer cep telefonu operatörleri ve sabit telefonlara yönelik aramaların dakikası ise 449 bin lira olarak saptandı. Aycell`in, Telekomünikasyon Kurumu`nun da onayından geçen tarifesine göre, faturalı abonelikte kart ve hat fiyatı 27 milyon lira, hazır kart ücreti ise 20 milyon lira olarak belirlendi.

Hazır kart 100`lük 4 milyon 675 bin lira, 250`lik 11 milyon 687 bin 500 lira, 500`lük kart 23 milyon 375 bin lira ve 750`lik kart 35 milyon 62 bin 500 lira olarak belirlendi. Başka GSM operatöründen Aycell`e geçişlerde, 7 milyon 500 bin lira ödenecek.

Diğer Teknoloji Haberleri