Üç ülke ve tek firma

Bigpara Haber
Paslanmaz çelik konusunda Türkiye, Belçika ve İspanya`nın üç uzman kuruluşu bir araya gelerek, Betinoks Paslanmaz Çelik Merkezi`ni kurdu.


Çelik sektöründe Belçika, İspanya ve Türkiye ortaklığıyla yeni bir güç birliği oluşturuldu. Betinox adı ile faaliyet gösterecek olan firma, Beta Şirketler Grubu Genel Müdürü Aykut Eken`in de katılımıyla, Belçika ve İspanya ortaklığında açıldı. Firmanın yüzde 75`lik hissesi Beta İnternational S.A, yüzde 25`lik hissesi ise Acerinox S.A elinde bulunuyor.


Betinoks Paslanmaz Çelik Servis Merkezinin açılışı Acerinox Genel Müdürü Rafael Naronjo Olmeda ve Beta Şirketler Grubu Başkanı Aykut Eken`in verdiği bir davetle gerçekleşti. İkitelli Organize Sanayi Sitesi`nde faaliyet gösterecek fabrikada, paslanmaz çelik rulo ve saçların, boy kesme ve dilme işlemleri gerçekleştiriliyor. Fabrika`nın açılışı dolayısıyla verilen resepsiyonda konuşan Beta Şirketler Grubu Başkanı Aykut Eken, firmanın bu ortaklıktan önce Beta Şirketler Grubu adı altında 20 yıldır İspanyol Acerinox S.A`nın distribütörlüğünü yaptığını söyledi.
Betinox Paslanmaz Çelik Merkezi, oluşturulan yeni ortaklık yapısı ile birlikte İspanya`da üretilen paslanmaz çelik ruloların müşteri talaplerine göre kesme ve dilme işlemlerini yapacak. Eken, fabrikada son şeklini alan paslanmaz çelik ruloların, mutfak ekipmanları, yat sanayii, doğalgaz boruları, otomotiv sanayi, kimya sanayii gibi birçok alanda kullanıdığına dikkat çekti.


KAPASİTE SÜREKLİ ARTACAK;

Firmanın yeni açıldığını belirten Eken, 2001 yılı hedeflerini şöyle açıkladı; `Türkiye`de paslanmaz çelik rulo sac olarak yok. Biz bunu İspanya`dan ithal ediyoruz. Beta Dış Ticaret olarak faaliyet gösterdiğimiz dönemlerde bazı senelerde 6 bin ton, bazı seneler 15 bin ton üretim yapılıyordu. Malzemeyi dışarıdan ihraç ettiğimiz için, üretim kapasitesinin ne kadar olacağı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ama hedefimiz kapasitemizi sürekli olarak artırmaktır.`


Mevcut üretimin büyük bir kısmının iç pazara yönelik olarak yapılacağını belirten Eken, olanakların sağlanması halinde özellikle Türki Cumhuriyetlere ve Orta Doğu pazarına ihraç yapmayı düşündüklerini ifade etti. Dışarıya yönelik yatırım planlarının olup olmadığı sorusuna ise `Sadece Türkiye`ye yönelik yatırım yapmayı düşünüyoruz` şeklinde cevap verdi. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Piyasa Haberleri