Üç AVM daha kur sabitlendi

Doğuş Gayrimenkul üç alışveriş merkezinde dolar ve Euro kurunu üç ay sabitledi. Kiralarda 1 Nisan’dan 30 Haziran’a kadar Euro 4.46 lira, dolar ise 3.80 lira olarak alınacak. Sebep olarak ‘kiracıların iş hacmindeki daralma nedeniyle gelen taleplerin değerlendirilmesi’ gösterildi.

Bigpara Haber

Şebnem TURHAN

Kurlardaki rekor seviyeler AVM’cileri harekete geçirdi. Daha önce Akiş Gayrimenkul’ün yaptığı kur sabitlemesi hamlesi şimdi Doğuş Gayrimenkul’den geldi. Doğuş Gayrimenkul’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada üç AVM’de Euro ve dolar kurunu sabitlediğini duyurdu. Açıklamaya göre portföylerinde yer alan “Gebze Center AVM”de Euro 01.04.2018-30.06.2018 arası yani üç aylık dönemde, kiracılardan iş hacimlerinin oldukça daralmış olması nedeniyle gelen taleplerin ve son dönemde finansal piyasalarda görülen kur artışlarının olumsuz etkileri dikkate alınmak suretiyle; 1 Euro 4.46 Türk Lirası olacak şekilde belirlendi.

Aynı şekilde “Doğuş Center Maslak”da da  dolar bazlı ödenen kiralar üç ay boyunca sabitlendi ve dolar kuru 3.80 lira olarak kabul edildi.

Haberin Devamı

Portföylerindeki diğer bir AVM “Doğuş Center Etiler” isimli gayrimenkulde de mevcut kiracıların ödemekte olduğu dolar bazlı Türk Lirası karşılığı kira bedelleri için yine üç ay boyunca dolar kuru 3.80 Türk Lirası olarak belirlendi.

Açıklamada, kur sabitlenmesinin kiracıların iş hacminin daralması nedeniyle gelen taleplerin gözönünde bulundurulduğu vurgulandı.

Diğer Ekonomi Haberleri