Tüzmen: İhracatta rekor kırılacak

Devlet Bakanı Tüzmen, ihracat rakamlarının yıl sonu itibariyle 40 milyar doları aşacağını belirterek, “Yeni bir rekor daha kıracağız” dedi

Bigpara Haber
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye`nin bu yılın ilk yarısındaki ihracat rakamlarının 21 milyar doları geçtiğini belirterek, Bu sene bir rekor daha kıracağız dedi.

Kurdaki düşüşün ihracatçıyı olumsuz etkilediğini belirten Tüzmen, Önümüzdeki günlerde kur kendiliğinden dengelenecektir ve ihracatçı bütün bu sıkıntılara rağmen artırmaya çalıştığı pazar payını, tecrübesini de kullanarak daha da geliştirecektir diye konuştu.

Tüzmen, İhracatçı Birlikleri rakamlarına göre Haziran ayında yüzde 38`ler oranında bir ihracat artışı görüldüğünü kaydederek, şöyle devam etti:

Bu sene bir rekor daha kıracağız. 40 milyar dolar ihracatı geçeceğiz. Yılın ilk 6 ayında İhracatçı Birlikleri kayıt rakamlarına göre 21 milyar doları geçti. Yılın ikinci yarısında da bu performansı gösterdiğimiz zaman ihracatı 40 milyar doları geçmiş önemli bir ülke konumuna geleceğiz. Buna ithalatı da koyarsanız 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olan bir dünya devi yavaş yavaş gündeme gelmeye başlıyor. (A.A.)

Diğer Ekonomi Haberleri