Tuzla tersanesinden kan akıyor: 12 günde 5 ölüm

Bigpara Haber
İstanbul Tuzla`daki tersanelerde 12 gün içinde 5 işçi öldü. Sendikalar ayakta. DİSK`e bağlı Limter-İş Genel Başkanı Dinç, her ay ortalama bir ölümlü iş kazası yaşandığını ancak bunun işletme sahipleri tarafından gizlendiğini ileri sürdü..


Milyonlarca liralık yat ve gemilerin yapıldığı İstanbul Tuzla`daki tersanelerde 12 günde 5 işçinin ölmesi hem çalışanları hem de sendikaları ayağa kaldırdı. Tersanelerde örgütlü DİSK`e bağlı Liman, Tersane, Gemi Yapım-Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç, her ay ortalama bir ölümlü iş kazası yaşandığını ancak bunun işletme sahiplerince gizlendiğini ileri sürerken Çalışma Bakanlığı`nın olaya acilen el koymasını istedi.

PEŞ PEŞE ÖLÜMLER
Aldığı gemi yapım ve onarım siparişleriyle Türkiye`yi dünya beşinciliğine taşıyan Tuzla tersaneleri, son günlerde 12 günde yaşanan 5 ölümlü iş kazasıyla gündemde. Limter-İş Sendikası`nın verdiği bilgilere göre, 21 Ağustos`ta Torgem tersanesine taşeron iş yapan Gemsa adlı firmaya bağlı çalışan Cabbar Ongun, elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Ongun`un ölümünün üzerinden 2 gün geçmeden bu kez Selah Tersanesi için çalışan Bora Denizcilik`in taşeron işçisi 28 yaşındaki Günay Akarsu elektrik çarpması sonucu öldü. Elektriğin üçüncü kurbanı ise 1 hafta sonra Umut Gemi adlı taşeron firmada çalışan Bayram Tatlı (36) oldu. Bir gün sonra da 30 yaşındaki Kenan Kara... Ancak Kara`yı elektrik çarpması değil, aşırı sıcakta çalışma nedeniyle geçirdiği kalp krizi öldürdü. 12 gün içinde ölen beşinci kişi 40 yaşındaki Bekir Özmen`di. Özmen elektrik çarpmasının son kurbanı oldu.

Diğer Genel Haberleri