TÜSİAD Israrlı Özilhan Teslim

Bigpara Haber
Tuncay Özilhan bugün TÜSİAD`ın üst düzeyi ile son bir kez görüşerek, kararını yarın kamuoyuna açıklaması bekleniyor.


Erkut Yücaoğlu`ndan boşalacak TÜSİAD Başkanlığı koltuğuna Tuncay Özilhan`ın oturması, neredeyse kesinleşti. Ancak Özilhan`ın, kararını vermeden önce derneğin ileri gelenleri ile son bir kez görüşeceği bildirildi. Özilhan`ın yarın kararını açıklayacağı da gelen haberler arasında.Erkut Yücaoğlu`nun başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklaması ile başkan arayışlarını hızlandıran Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Anadolu Endüstri Holding İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan`da karar kıldı. Başkanlık seçimlerine henüz iki ay olmasına rağmen TÜSİAD üyelerinin Özilhan üzerinde görüş birliğine vardığı belirtiliyor. İş dünyasından aldığımız bilgiye göre, TÜSİAD üst düzeyi, başkanlığı kabul etmesi için Özilhan`a baskı yapıyor. Koç, Sabancı, Eczacıbaşı gibi büyük gruplar başta olmak üzere hemen herkes, Özilhan`ın başkanlığını onaylıyor. Böyle bir teklif karşısında `hayır` diyemeyen Özilhan`ın da görevi kabul etmekten başka yolu kalmadığı gözleniyor. Özilhan`ın, bugün üst düzey birkaç kişi ile görüşeceği, yarın da kararını `kabul` yönünde açıklayacağı ifade ediliyor.


Konu ile ilgili görüşlerini almak için aradığımız Özilhan ise, kararını henüz netleştirmediğini belirterek, bir açıklama yapmaktan kaçındı. Özilhan`ın, TÜSİAD üst düzeyi görüşmeden bir açıklama yapmak istemediği dile getirildi. Başkanlık için adı geçen diğer aday Mustafa Koç, daha önce başkanlığı düşünmediğini açıklamıştı. Edinilen bilgiye göre Koç`un fikrini değiştirmediği ve Özilhan`a karşı başkanlığa aday olmayacağı ifade edildi. Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlığı için Güler Sabancı`dan başka bir adayın adı şimdilik kulislerde yok.


HOBİLERİ İŞ OLDU;

* Anadolu Endüstri Holding İcra Kurulu Başkanlığını yürüten Özilhan, hobilerini işe dönüştürmesi ile tanınıyor. Kalem, otomobil, kolalı içecek ve bira üreten Özilhan, 10 yaşından beri kalem ve otomobil koleksiyonu yapıyor.

* Kola ve bira içmeyi de seven Özilhan`ın en büyük tutkularından biri de basketbol.

* Özilhan, herkesin çalışmakta zorlandığı Japonlar`la da iyi anlaşması ile tanınıyor.

* Şahsi birikimlerini fon yöneticilerine teslim ediyor.

* Özilhan, kendini siyasi yelpazenin sosyal demokrat-merkez sağ karışımı noktasında görüyor. (SABAH)

Diğer Politika Haberleri