Tüsiad Heyeti Brüksel`e Geliyor

Bigpara Haber
BRÜKSEL (A.A) - 24.11.2000 - Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Dış İlişkiler Komisyonu, gelecek hafta çeşitli temaslarda bulunmak ve etkinliklere katılmak üzere Brüksel`e geliyor.


AB Komisyonu Türkiye Masası Başkanı Alain Serventie ve çeşitli genel müdürlüklerin aday ülkelerden sorumlu yetkililerinden oluşan bir grup ile TÜSİAD heyeti arasında yapılacak olan toplantının ana gündem maddesi, Katılım Ortaklığı Belgesi`nin uygulanmasında özel sektörün rolü olacak. Uyum sürecini takip etmek üzere 25 çalışma grubu kuran TÜSİAD, bu gruplara 250`den fazla uzman katıldığını ve AB kurumlarının Türk özel sektörü ile verimli bir işbirliği geliştirmesinin hedeflendiğini belirtti. TÜSİAD yetkilileri, yeni dönemin başarılı olabilmesi için AB`nin Türkiye politikasında bazı değişiklikler zorunludur görüşünü yansıtacakları toplantıda, şu beklentileri dile getireceklerini duyurdular: Genişleme politikası söyleminde ve uluslararası kamuoyu nezdinde Türkiye`nin Katılım Ortaklığı`na olan desteğini yapıcı bir şekilde sistematik olarak vurgulamalıdır. Adaylık sürecinde Türkiye`ye karşı politikalarında yapıcı ve çözüme yönelik olmalıdır.


AB kamuoyunu Türkiye hakkında yanlış bilgilendirici girişimlere karşı tavır almalıdır. Mali işbirliğini, Katılım Ortaklığı`nın hedeflerine uygun bir seviyeye çıkarmalıdır. Mali işbirliği fonlarının tamamını AB`ye uyum sürecine yönelik ve toplumun değişik kesimlerini ilgilendiren projelere ayırmalıdır. Türkiye`nin AB işbirliği programlarına dahil olması için ilk yıllarda ek mali kolaylıklar geliştirmelidir. Avrupa Birliği`nin E-Europe politikası çerçevesindeki gelişmelerin Türkiye`nin adaylık süreci dahilinde de dikkate alınmasını sağlamalıdır. TÜSİAD heyeti, ayrıca, Türkiye`de iş ve yatırım olanaklarının ele alınacağı bir konferansa katılacak. Öte yandan, Pamukbank tarafından İstanbul`da gerçekleştirilen Merhaba Atina, Here İstanbul isimli fotoğraf sergisi, Pazartesi gününden itibaren, iki hafta süre ile TÜSİAD Brüksel Temsilciliği`nde izlenime sunulacak.


Türk sanatçıların Atina, Yunan sanatçıların İstanbul izlenimlerinden oluşan serginin açılış kokteyli Brüksel`deki uluslararası siyasi, ekonomik ve kültürel çevreleri biraraya getirecek. TÜSİAD Dış İlişkiler Komisyonu`nda Aldo Kaslowski (TÜSİAD Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı - Organik Holding), Şadi Gücüm (TÜSİAD AB Komitesi Başkanı - Çukurova Holding), Şahnur Agaik (Genel Dizayn AŞ),Pekin Baran (Denizcilik AŞ), Selim Demiren (Taylan Holding), Çelik Kurtoğlu (Profilo Holding), Guido Manzini (Desaş), Güven Nil (Turk-Gulf Merchant Bank), Ersin Pamuksüzer (Ercisson-Türkiye), Mehmet Piker (Sabancı Holding) ve Tunç Uluğ (Yaşar Holding) bulunuyor.

Diğer Genel Haberleri