TÜSİAD Çin`de büro açıyor

Bigpara Haber
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Brüksel ve Washington D.C. temsilcilikleri ile Berlin ve Paris bürolarının ardından Pekin`de de büro açacak. TÜSİAD Pekin Bürosu`nun 27 Kasım 2007`de açılacağı belirtilirken `Türk özel sektörünün Çin merkezli Asya-Pasifik temsil yapısı geliştirmesine` katkıda bulunacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili TÜSİAD`dan yapılan açıklamada, Pekin Bürosu Sorumlusu olarak atanan Iraz Turhan`ın, 1 Eylül 2007`de göreve başlamasının ardından büronun açılışının yapılacağı bildirildi. Açıklamada yer alan bilgiye göre büro, Çin`deki en önemli Avrupa özel sektör kuruluşu Avrupa Birliği Ticaret Odası (EUCCC) ile yapılan anlaşma çerçevesinde kuruldu. Anlaşma kapsamında TÜSİAD`ın EUCCC (EU Chamber of Commerce in China) üyesi olmasına, büronun EUCCC kompleksinde faaliyet göstermesine karar verildi. Ayrıca Pekin Bürosu`nun, bu kuruluşun altyapısı, lojistik ve iletişim personeli, çalışma grupları ile etkinliklerinden yararlanmasına, TÜSİAD ve üye şirketlerin uzmanlarının Pekin`de bu çalışmalara katılmalarına olanak sağlandı.

TÜSİAD, büro ile Çin ve Asya-Pasifik bölgesindeki gelişmeleri takip etmek, bu yönde EUCCC etkinliklerini araç olarak kullanmak, TÜSİAD International aracılığı ile üyelerinin Çin`de ihracat, yatırım ve ortaklık ilişkilerine yardımcı olmak ve Çinli muhataplara yönelik Türk ekonomisi hakkında bilgilendirici ve güven yaratıcı rol oynamayı amaçlıyor.

Diğer Genel Haberleri