TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu Ayrılıyor

Bigpara Haber
TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu, görevinden ayrılmasının, son olaylarla ilgili olmadığını söyledi ve Operasyonların yapılış üslubunda biraz ileriye gidiliyor. İşadamlarının tartaklanmasını onaylamıyorum dedi.


Büyük patronların kulübü TÜSİAD`da başkanlar arayışı başladı. Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu`nun görevlerinden ayrılacakları kesinlik kazandı.
TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, geçen hafta yapılan Başkanlar Kurulu Toplantısı`nda ayrılma talebini ilettiğini belirtirken, sorularımızı şöyle yanıtladı:


* Neden böyle ani karar aldınız?
Kendi işlerimi çok ihmal ettim.


* Son operasyonların başkanlığı bırakmakta etkisi oldu mu?
Bu böyle yorumlanmamalı. Başkanlığı istememem, tamamıyla kendi kişisel kararımdır.


* Sizce yeni başkanlar kimler olabilir?
Şimdiden bir isim vermek doğru olmaz. Bu durum Ocak`taki Genel Kurul`da belli olur.


* TÜSİAD, operasyonlara nasıl bakıyor?
Olayların biraz abartıldığını düşünüyorum. Tamam, tabii ki, yolsuzlukların usülsüzlüklerin üzerine gidilmeli ama, son zamanlarda her ifade veren, her tanık olan kişiye suçlu gibi davranılıyor. Operasyonların yapılış uslubunda biraz ileriye gidilmeye başlandı. Kredi almak, tanık olmak suç değildir. Bunların birer suç unsuru gibi gösterilmesina karşı olduğumu belirtmek istiyorum.


* Televizyonlardaki görüntülerden mi rahatsız oluyorsunuz?
İşadamlarının tartaklanarak gözaltına alınması söz konusu olmamalıdır. İfade alınacağı zaman o kişi veya kişiler çağrıldığında, tartaklanarak götürülmesi ve onlara birer suçlu muamelesi yapılmasını onaylamıyorum.


* Yapısal reformların yapıldığını söyleyebilir miyiz?
Bankaların rehabilitasyonu, çıkarılması gereken yasalar beklerken, gündemi sadece operasyonlarla meşgul etmek bence yanlıştır ve kamuoyunda da yanlış görüntüler yaratılmaktadır.


* Operasyonlara adı karışan işadamı üyelerinizin ihraçları söz konusu olacak mı?
Tüzük değişikliklerini her 4 - 5 yılda bir yaparız. Üye ihracı konusunda ise yargı süreci sonuna kadar hiçbir karar almayız. 480 üyemizden hiçbirinin yargı süreci bitinceye kadar üyelikten ihraçları söz konusu olamaz.


* Nail Keçili`nun durumu ne olacak?
Nail Keçili`nin konusudur Divan`a giden. Konu takip ediliyor sadece. Henüz, ihracıyla ilgili bir durum yoktur. İnceleme bittikten sonra netleşecektir bu konu. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri