TÜSİAD: AKP, Hristiyan Partiler Grubu’na alınsın

Bigpara Haber
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türk halkının Avrupa Birliği’ne (AB) verdiği onayın hızlı bir şekilde yeniden artabileceğini, ancak bunun Avrupalı dostlara bağlı olduğunu belirtti.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Alman Die Welt gazetesinde yayınlanan röportajında, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ve Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU), Türkiye’nin AB üyeliğine karşı sergilediği tutumun, Türk halkı arasında AB’ye onayı azalttığını belirterek, Bu bir tepkidir. Türkiye’nin üyeliğiyle ilgili sert yorumların Türk kamuoyuna büyük etkisi oluyor dedi.

AKP, CDU GİBİ: AKP’nin neden Türkiye’de değişimin en önemli gücü olduğu şeklindeki bir soruya karşılık da Arzuhan Doğan Yalçındağ, bunun AKP’nin Alman CDU (Hristiyan Demokrat Birlik Partisi) partisiyle benzerliğinden kaynaklandığını belirterek, AKP, Avrupa projesine inanmaktadır. Bu nedenle de AKP, Avrupa Parlamentosu Hristiyan Partiler Grubu’na alınmalıdır dedi.

TOPLUMSAL YENİLENME: Türkiye’nin, AB süreciyle, kendisini siyasi, ekonomik ve toplumsal olarak yenilemek istediğini ifade eden Arzuhan Doğan Yalçındağ, Bunu öncelikli olarak kendisi için yapıyor. Son 40 yılda birleşik bir Avrupa’nın, sadece Avrupa ülkeleri için değil, dünyadaki diğer ülkeler için de iyi olduğuna inandık. Bu, tarihi çağımızın medenileşme sürecidir. Bizler de bu değerleri paylaştığımız için Türkiye’de AB üyeliğine destek yüzde 70-75 arasında diğer üye ülkeler arasındaki en yüksek orandı. Ancak Sarkozy ve Alman CDU partisinin tutumu bu oranı düşürdü diye konuştu.

KADIN ORANI DÜŞÜK: Arzuhan Doğan Yalçındağ ayrıca, Türkiye’de iş hayatında yer alan kadınların oranının yüzde 28 civarında kaldığını, bunun da hálá çok düşük olduğunu belirterek, Diğer Avrupa ülkelerine oranla daha fazla banka yöneticisi bayanlarımız var. Medya ve akademik alanda da çok sayıda kadın, yönetici konumunda dedi. Üniversite diploması olan kadınların iş hayatında neredeyse erkekler kadar temsil edildiklerini ifade eden Arzuhan Doğan Yalçındağ, düşük eğitim seviyesi olan kadınların genelde evde oturduklarını ve ev işleriyle uğraştıklarını, eğitimin kadınlar için ekonomiye katılmaları için çok önemli olduğunu kaydetti. Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ülkenin yaşadığı değişim sürecinde kadınların durumu iyileştirildi mi? şeklindeki bir soruya karşılık da, Evet. Ancak bu değişim çok yavaş ilerliyor. Parlamentoda bugün, çoğu AKP’li olmak üzere 50 kadın üyemiz var. Bu yeterli değil dedi.

Diğer Genel Haberleri