Turyağ artık Türk Henkel

Bigpara Haber
ATATÜRK’ün emriyle kurulan ve Türkiye’de ilk margarin, toz ve sıvı deterjanı üreten Turyağ’ın adı dünden itibaren tarihe karıştı. 1997’de Türk Henkel’le birleşen Turyağ’ın adı dün Türk Henkel olarak değiştirildi.


TÜRKİYE`de Atatürk`ün emriyle kurulan ve ilk margarini, ilk toz deterjanı, ilk sıvı deterjanı üreten Turyağ, artık Türk Henkel oldu. Türk Henkel ile 1997 yılında birleşen Turyağ, faaliyetlerini bundan böyle Türk Henkel unvanıyla sürdürecek.
Türk Henkel`den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yağ ve Mamulatı A.Ş. unvanı altında ticari ve sınai faaliyetini yürüten Turyağ, Türk Ticaret Kanunu`nun 146. maddesi gereğince dünden itibaren Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.`ye devredildi. Turyağ`ın hak ve borçları da, devredilen Türk Henkel`e geçti.


İKİ ŞİRKETE TEK YÖNETİM;

Alman sermayeli Henkel, Turyağ`ı bir KİT görünümünden kurtarmak amacıyla Türkiye`deki şirketlerini yeniden yapılandırdı. Alman Henkel, Türkiye`deki iki şirketinden biri olan Turyağ`ın yönetimini yaklaşık 4 yıl önce kimyevi madde üreticisi Türk Henkel`e teslim etti. İki ayrı firma olarak faaliyet göstermesine rağmen bu iki şirketin yönetimleri birleştirildi. Türk Henkel yönetimi, tüketim malzemeleri üreten firmanın da sorumluluğunu üzerine aldı. Daha sonra da Türk Henkel, yönetimini üstlendiği Turyağ`ın merkezini iki yıl önce İzmir`den İstanbul`a taşımıştı. Alman Henkel, Türk Henkel ile Turyağ`ı tek yönetim altında toplarken, diğer yandan da kimya bölümünü geçtiğimiz aylarda Türkiye`de ayrı bir şirket haline getirmişti. Yaklaşık 50 yıldır Türkiye`de faaliyetlerini sürdüren Türk Henkel`in, Cognis Kimya adı altında oluşturulan yeni şirketle müşterilere daha yakın olmayı amaçladığı açıklandı.


Cognis, yağ kimyasalları, ev ve kozmetik bakım kimyasalları ve organik özel ürünler olmak üzere üç ana konuda faaliyet gösteriyor. Ayrıca, deterjan, kişisel bakım, gıda ve sağlık konularının yanında geniş bir yelpazede endüstriyel çözümler sunulan boya, mürekkep, tekstil, deri, plastik, tarım kimyasalları, petrokimya ve maden sanayiileri gibi sanayi alanlarına da hizmet veriyor. (HÜRRİYET)


Diğer Girişim Haberleri