`Türkiye yeniden pozisyon almalı`

Büyükekşi, Türkiye`nin Avrupa`daki krize karşı yeniden pozisyon alması gerektiğini söyledi

Bigpara Haber

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye`nin Avrupa`daki krize karşı yeniden pozisyon alması gerektiğini söyledi.

AA muhabirlerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı, Büyükekşi, istihdamın yaklaşık yüzde 70`ini, ihracatın da yüzde 59,6`sını gerçekleştiren KOBİ`lerin kredi piyasasından ancak yüzde 23 pay alabildiğini kaydetti.

Mehmet Büyükekşi, bankaların KOBİ`lere zor ulaştığını belirterek, hedeflerinin ihracatçıların daha fazla bankalarla işbirliği içinde olması olduğunu ifade etti.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Büyükekşi, ihracat kredilerinin Merkez Bankası`nın yüzde 14`lük kredilerde büyüme sınırının dışında olması gerektiğini de belirtti.

Rekabetçi, dengeli ve istikrarlı bir kura ihtiyaç olduğunu ifade eden Büyükekşi, ``Türkiye, Avrupa`daki ekonomik zayıflamanın bir kaç yıl daha devam edeceği varsayımına göre yeniden pozisyon almalı`` dedi.

Yeni teşvik yasasına da değinen Büyükekşi, ``Yasa, hem büyük ölçekli yatırımların hem de stratejik yatırımların teşviki konusunda son derece dikkat çekici destekler sağlıyor. Teşvikler katma değerli ürün ihracatımızın artmasına olumlu katkı sağlayacak`` şeklinde konuştu.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Diğer Genel Haberleri