Türkiye`ye engel olmayın

Bigpara Haber
Financial Times Türkiye`nin AB`ye üyeliğinin ilk üç yılında, senede 12-15 milyar dolar yardım yapılabileceğini öne sürdü

Financial Times (FT) gazetesinde yayımlanan bir yazıda Türkiye`nin üyeliğine karşı çıkanların temel demokratik kriterlerin ötesinde endişeler öne sürdükleri belirtilerek, Temelsiz iddialara boyun eğerek Türkiye`nin üyeliğinin önüne yeni engeller çıkarılmamalı denildi.
FT, Türkiye`nin AB üyeliği konusunda ünlü London School of Economics`te öğretim üyesi olan Kirsty Hughes imzasını taşıyan bir yazı yayımladı.
`Türkiye`nin AB çabasına sahte engeller` başlıklı yazıda AB`de Türkiye tartışmasının kızıştığı belirtildi.
Financial Times`ta yer alan yazıda büyük ancak yoksul Türkiye`nin Avrupa`nın kültürü, coğrafyası ve tarihinin bir parçası olmadığı, Avrupa entegrasyonuna zarar vereceği iddialarının ortaya atıldığı anımsatılarak AB üyesi olacak ülkelerin küçük olacağı, siyasi dinamikleri değiştirmeyeceği yönündeki kuralların bulunmadığına dikkat çekildi.


`Türkiye kaldırılabilir bir yük`
Türkiye`ye üyeliğinin ilk üç yılında senede 12-15 milyar euro brüt yardım yapılabileceği ve bunun `kaldırılabilir bir yük` olacağı savunuldu. Türkiye sınırlarının `tehlikelerle dolu` olduğu argümanının daha geçerli olduğu vurgulanan yazıda buna karşın AB`nin istikrarlı ve işbirliğine hazır bir Türkiye`yi desteklemesi gerektiği ve bu yolla sınır kontrollerinde daha fazla söz sahibi olabileceği vurgulandı.

Diğer Genel Haberleri