Türkiye`ye Dolar Yağacak

Edinilen bilgiye göre IMF, Türkiye`ye bu ayın sonuna kadar 10 milyar dolar kredi verecek

Bigpara Haber
Türkiye, tarihinin en büyük dış yardımını almak üzere. Ülkeye bir kaç ay içinde 15 milyar doların üzerinde döviz girişi olması bekleniyor. 3 gündür IMF ile acil destek kredisi almak için yapılan görüşmeler son aşamaya geldi. Edinilen bilgiye göre IMF, Türkiye`ye bu ayın sonuna kadar 10 milyar dolar kredi verecek. Bu kredinin ne kadarının rezerv para olarak kullanılacağı, ne kadarının da Hazine hesabına yatırılacağı ise bugün netlik kazanacak.

IMF KREDİSİ;
Bunun yanı sıra önümüzdeki iki ay içinde Türkiye hesabına geçmesi beklenen döviz miktarı için şöyle bir hesap yapılıyor. Kamu bankalarının özelleştirilmesi için Dünya Bankası 750 milyon dolar kredi vereceğini açıkladı. Japonya ise bu Dünya Bankası`nın vereceği kredinin serbest bırakılması şartına bağlı olarak 750 milyon dolar gönderecek. Aynı tarihlerde ise IMF`ye gönderilecek ek niyet mektubu sonrasında 3`üncü ve 4`üncü dilimleri için 600 milyon dolar gelecek.


G7 KREDİSİ;
Dün Ankara kulislerinde konuşulmaya başlanan en büyük süpriz ise G7 olarak adlandırılan dünyanın en zengin 7 ülkesi Amerika, Japonya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Kanada merkez bankalarının Türkiye`ye kredi vermeye hazırlandığıydı. Bu krediyle İş Bankası-Telekom İtalia ortaklığı İş-Tim`in, 3`üncü GSM için ödeyeceği 2 milyar dolar öne çekilecek. Başka bir deyişle onlar Türkiye`ye kredi verecek, krediyi ise İs-Tim`den tahsil edecek.


7 MİLYAR $ DÖNECEK;
Son olarak yaratılan bu güven ortamı sonrasında Türkiye`den kaçan 7 milyar dolar ocak ayından itibaren tekrar geri döneceği hesaplanıyor. (YENİ BİNYIL)

Diğer Ekonomi Haberleri