Türkiye tarihinde bir ilk

Türkiye tarihinde ilk kez yurt dışında arazi kiraladı

Bigpara Haber



Türkiye, tarihinde daha önce görülmemiş bir ilke imza atarak Sudan’dan tarım arazisi kiraladı. Kiralanan arazi 99 yıl boyunca Türkiye’nin kullanımında olacak.



Türkiye pazarında maliyeti yüksek olan ya da dış pazarlardan yüksek maliyetlerle ihraç edilen Ananas, Avakado, Mango ve  Kanola gibi ürünler Sudan’da 99 yıllığına kiralanan arazide üretilecek ve böylece Türkiye pazarına daha ucuza girmiş olacak.

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

ELDE EDİLEN ÜRÜNLER TÜRKİYE’NİN OLACAK

Sudan’ın toprak bakımından oldukça verimli arazilere sahip olduğunu belirten Sudan Büyük elçisi Osman Eldirdıeri konuşmasına şöyle devam etti: Henüz, kullanıma açılmamış binlerce dönümlük arazi var. haberler.com haberine göre; Türkiye ile bu arazilerden daha fazla faydalanabilmek için tarımsal alanda işbirliği anlaşması yaptık. Buna göre yüzbinlerce dönümlük arazi Türklere ve Türk yatırımcılara açıldı. Burada yetişecek ürünlerin kullanım hakkı Türkiye'de olacak.”

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

HAYVANCILIK VE BALIKÇILIK ALANLARINDA İŞBİRLİĞİ YAKINDA

İhracata yönelik yapılacak tarım, yağlı tohum üretimini de kapsayacak ve Türk yatırımcılar Sudan topraklarında girişimcilik yapabilecek. Hayvancılık ve balıkçılık alanlarında ise işbirliği yapılması şimdiden gündemde.

SUDANLILARA TARIM VE HAYVANCILIK EĞİTİMLERİ

İlk olarak kiralanan arazide gerçekleştirilecek tarım faaliyetleri için Sudan’lılara tarım ve hayvancılık eğitimleri verilecek ve tarım faaliyetleri bu süreçle devam edecek. 12 bin 500 hektar arazi üzerinde kurulacak pilot çiftlik ise çalışmanın ilk adımı olacak.

Diğer Sektör Haberleri