``Türkiye spekülatörlerle vedalaşıyor`

Prof.Dr. Kerem Alkin, JCR`ın ülke notunu yükseltmesinin ardından Türkiye`nin kendi çıkarlarına çalışan spekülatörlerle vedalaştığını belirtti

Bigpara Haber

Yurtiçi piyasadaki hareketi yorumlayan Prof.Dr. Kerem Alkin, JCR`ın ülke notunu yükseltmesinin ardından Türkiye`nin kendi çıkarlarına çalışan spekülatörlerle vedalaştığını belirtti.



Fitch`in ardından Türkiye`nin bir kredi kuruluşu tarafından notunun artırılması sonrasında BIST`te satış dalgası sürüyor. Yurtdışı piyasaların da keyifsiz olduğu günde endeks kapanışa 1 saat kala yüzde 2,30 oranına düşüşle 91,035 puandan işlem görüyor.

Yurtiçi piyasadaki hareketi yorumlayan Prof.Dr. Kerem Alkin, JCR`ın Türkiye`nin uzun vadeli kredi notunu BB`den BBB- seviyesine yükseltmesi sonrasında Türkiye`nin geleceğine yatırım yapmaktan çok, kendi çıkarlarına çalışan spekülatörler ve bir grup küresel yatırımcıyla vedalaştığını belirtti.

Alkin, bu vedalaşmanın not arttırımı sonrasında, dolar kurunu 1,78-1,82 TL`den, 1,82-1,86 TL düzeyine taşıdığını ve Borsa İstanbul`a da satış getirdiğini söyledi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye`ye uzun vadeli fon çekilmesinin önemine değinen Alkin, bu amaçla da mikro reformları hızlandırmak gerektiğini vurguladı.

Mikro reformları hızlandırıp, artık Türkiye`nin geleceğine yatırım yapmak isteyen yabancı fonları çekmek gerektiğini ifade eden Alkin, bu durumun zaman alacağını söyledi.

Uzun vadeli yabancı fon akışı hızlanana ve Türkiye`nin yatırım ortamını iyileştirecek reformlar bitene kadar, kurların yüksek seyredecekğini dile getiren Alkin, Dolar kurunun 1,90 TL`yi görebileceğini ve bu süreçte BIST`in keyifsiz olabileceğini sözlerine ekledi.

Diğer Genel Haberleri