Türkiye’nin ilk sanal seyahat sitesi

Bigpara Haber
www.sonfiyat.com., seyahati sevenlere büyük kolaylık sağlıyor. 40 bin otelle anlaşma yapan siteden vize almak bile mümkün.


Elektronik ticaret artık seyahat etmeyi sevenlere de sınırsız olanaklar sunuyor. Yeni açılan bir site seyahat endüstrisinin dünyadaki gelişimini Türkiye’ye taşıyor. Bu site , sanal seyahat acentesi özelliğini taşıyan sonfiyat.com. Sitede bir seyahat acentesinde yapılan işlemlerin tümü yapılabildiği gibi yeni bazı uygulamalarda var. Öncelikle bütün işlemleri bilgisayarınız aracılığıyla evden veya ofisten yapabiliyorsunuz. Bu siteden uçak, otel ve araba rezervasyonlarını da yapabiliyorsunuz. Bu uygulamaların en ilginci ise altı havayolu firmasından uçak bileti alırken yüzde 15 ile 25 arasında indirimli fiyatlardan yararlanma olanağı. Şu anda bu indirimli fiyatlardan yararlanma süresi bir hafta. Yani rezervasyon yapılabilecek tarih bir haftayla sınırlı. Rezervasyonların ödemesi kredi kartı ile yapılıyor. Ayırtılmış biletler kardeş firma olan Viking Turizm acentelerinden alınıyor. Kredi kartı numarasını vermek istemeyenler için de çağrı merkezi var. Çağrı merkezi manuel olarak işlem yapma imkanı sağlıyor. “Sonfiyat” firmasının Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyunoğlu sistemin dinamik bir yapıya sahip olduğunu söylüyor ve ekliyor. “parametreleri biz ülke koşulllarına göre bekliyoruz. 2001’de bir “sonfiyat” ofisi kurulacak ve parametreler de ona göre değişecektir”.


REZERVASYON YAP VİZE AL;

Sonfiyat’ta uçak biletlerinin dışında , dünyanın çeşitli yerlerindeki oteller hakkında bili almak ve online rezervasyon yapma olanağı da var. Şu anda bu kapsamda 40 bin civarında otel bulunuyor. Bu site aracılığıyla yapılan bir işlemde dünya çapında 15’i aşkın araba kiralama şirketinden yine online araba kiralayabilme olanağı. Yeniliklerden birisi de eğer vize veren konsolosluğun sistemi uygunsa, internetten vize işlemlerinin yapılması, Vize işlemlerini internetten yapılamıyorsa, vize işlemleri internetten yapılamıyorsa , vize almanın koşulları hakkında bilgi almak mümkün. Sitede özel bir güvenlik sistemi uygulandığını ve bilet işlemlerinde Galileo Global rezervasyon sisteminin kullanıldığını söyleyen pazarlama direktörü Neslihan Ağaoğlu, “hiçbir pazarlama faaliyeti olmadan iki haftalık sürede kayıtlı yaklaşık 500 kullanıcımız ve gerçekleşen biletlerimiz var” diyor.


AMAÇ FİYAT AVANTAJI;

Bu sitenin kuruluş amacının dünyadaki benzerleri gibi atıl kapasitelerin kullanılması yoluyla firmalarla , cazip fiyatlarıyla son kullanıcılara avantaj sağlamak olduğunu belirten İbrahim Koyunoğlu, ekstra bir ücret almadıklarını söylüyor ve kredi kartı kullanımının az olmasını bir dezavajtaj olarak görüyor. (PARA)

Diğer Ekonomi Haberleri