Turkiye Kalkinma Bankasi A.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gonderdigi

Bigpara Haber
"Ilgi:22 Agustos 1997 tarih 4/GID-1153/RA-SC/13227 sayili yaziniz. Eregli Demir Celik Fab. T.A.S.`nin sermayesinde Bankamizin sahip oldugu %5.54 oranindaki hisselerin Ozellestirme Idaresi Baskanligi`na satisina iliskin olarak duzenlenen on protokol, 31.12.1995 tarihinde yururlukten kalkmis olup, bu protokoldeki hususlar gerceklesmemistir. Sabah Gazetesi`nin 22. 08.1997 tarihli nushasinda "TKB`ye Erdemir Vizesi Cikti" basligi ile Bankamiz Genel Muduru Taci Bayhan`a atfen yayinlanan haberdeki hususlar, 20.08.1997 tarihli Genel Kurul Toplantisindaki konusma metninde kesinlikle yer almamistir. Ayrica, Bankamiz Genel Muduru`nun habere konu teskil eden herhangi bir sifahi beyani da olmamistir. Konunun daha da acki bir sekilde ve en dogru boyutlariyla aciklamasi, yazinizdaki sorulara paralel sekilde asagida belirtilmistir.
1)Erdemir A.S. hisse senetlerinin satisi konusunda Banka Yonetim Kurulu`nca alinmis herhangi bir karar bulunmamaktadir.
2)Bu hisse senetlerinin satisi konusundaki calismalarda gelinen bir asama bulunmadigi gibi, belirli bir satis yontemi de tesbit edilmemistir.
Yukarida belirtilen hususlarda Bankamizca herhangi bir karar alinmasi halinde SPK`nun ilgili Tebligleri`ne uygun sekilde ve gerekli zamlarda Baskanliginiza bilgi sunulmasi yonundeki Bankamiz sorumlulugu hicbir gecikmeye meydan verilmeden yerine getirilecektir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri