`Türkiye ile işbirliği yapıyoruz`

Tuğgeneral Perry Wiggins, terör örgütü PKK`ya karşı mücadelede istihbarat konusunda Türk ordusuyla ve hükümetiyle işbirliği yaptıklarını söyledi

Bigpara Haber

ABD Genelkurmay Başkanlığı`nın Harekat Başkan Yardımcısı  Tuğgeneral Perry Wiggins, terör örgütü PKK`ya karşı mücadelede istihbarat konusunda Türk ordusuyla ve hükümetiyle işbirliği yaptıklarını söyledi.

CNNTURK

ABD`nin Irak ve Afganistan`daki operasyonlarıyla ilgili son gelişmelerin değerlendirildiği Pentagon brifinginde Tuğgeneral Wiggins`e, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt`ın dünkü konuşmasında terör örgütü PKK konusunda müttefik ülkeleri eleştirdiği hatırlatılarak, görüşü soruldu.
 
Wiggins, PKK`nın Irak`ın kuzeyinde kamplar kurduğuna ve Güneydoğu Anadolu`da terörist faaliyetlere giriştiğine işaret ederek, Türkiye`nin bu konudaki kaygılarını anladıklarını belirtti.
 
Tuğgeneral Wiggins, Terörle mücadelesinde, Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdürüyoruz. Hem Türk hükümetiyle, hem de özellikle Türk ordusuyla istihbarat kesitinde birlikte çalıştığımız çeşitli fırsatlar var ve buna devam edeceğiz dedi.
 
Türkiye`nin bunu yeterli bulmadığının ifade edilmesi ve ABD`nin bu konudaki çabalarının ne kadar başarıya ulaştığının sorulması üzerine, Wiggins, askeri açıdan Türk ordusuyla çok iyi ilişkileri bulunduğunu anlattı.
 
Tuğgeneral Wiggins, Geçmişte onlarla birlikte çalıştık, şimdi de Türkiye ile çalışmayı sürdürüyoruz. Şimdi Irak`taki duruma odaklanmış durumdayız ve savunma bakanımızın da dile getirdiği gibi, Kuzey Irak`taki durumun bozulması şu sırada yararlı olmaz diye konuştu.
 
BÜYÜKANIT NE DEMİŞTİ?
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt dün İpekyolu-2007 General/Amiral Seminerinde yaptığı konuşmada, ``Biz terör örgütüyle mücadelemizi sürdürürken ve bu mücadelede uluslararası işbirliği beklerken, karşılaştığımız bazı durum ve tavırları anlamakta güçlük çekmekteyiz`` dedi.
 
Büyükanıt, PKK terör örgütünün bugün dahi Türkiye`nin güneydoğusundaki dağlarda değişik usul ve yöntemler kullanarak alçakça saldırılarına devam ettiğine işaret etti.
 
Yaşar Büyükanıt, Biz bu terör örgütüyle mücadelemizi sürdürürken ve bu mücadelede uluslararası işbirliği beklerken, karşılaştığımız bazı durum ve tavırları anlamakta güçlük çekmekteyiz. Bu tavırlar sadece bizi hayalkırıklığına uğratmakla kalmamakta, daha iyi işbirliğinin gerektiği terörle mücadelenin temel esasını oluşturan anlayışa da ciddi biçimde zarar vermektedir ifadesini kullandı.

Diğer Genel Haberleri