Türkiye, en büyük savunma fuarında

Bigpara Haber
Savunma sistem ve ekipmanları alanında dünyanın önde gelen ve prestijli fuar organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Uluslararası Savunma Sistem ve Donanımları Fuarı (DSEI), Londra`daki ünlü Excel Fuar Merkezi`nde açıldı.
ABD, Almanya, Rusya, Irak, Suudi Arabistan, Hindistan`ın da aralarında bulunduğu 36 ülkeden 1200`ü aşkın firma ve askeri heyetin katıldığı, iki yılda bir yapılan fuara ilk kez Türkiye de katıldı.


Hedef pazar Ortadoğu

34 bin metrekarelik fuar alanında, 18 Türk firmasına 1000 metrekarelik bir stant ayrıldı. Türkiye`nin standında, Havelsan, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), Otokar, HEMA, Tisaş Silah Sanayi, Milsoft Savunma Sanayi Yazılımları, Yüksek Teknoloji, Spectra, Target, Sarsılmaz Silah Sanayi, asker postalı üreten YSD, Trabzon Silah Sanayi gibi şirketler tanıtım yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı da fuarda yer aldı.
Fuarı gezen Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar, Bu fuarla savunma sanayiimizi dünya savunma sanayiinin büyük ve küçük oyuncularıyla bir araya getirmiş oluyoruz dedi. Türkiye`de savunma sanayii alanında ümit verici gelişmeler olduğunu, pek çok alanda dünya çapında ürünlerin ortaya konulmaya başlandığını söyleyen Bayar, öncelikli hedef pazarların başında Ortadoğu ve Asya pazarlarının bulunduğunu ifade etti.
Fuara katılan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) yetkilileri de, son 4 yılda ihracatlarını 5 milyondan 50 milyon dolara çıkardıklarını söyledi. Öte yandan, fuar alanında gösteri yapan silahlanma karşıtı 15-20 protestocu, polis tarafından gözaltına alındı. Bugün sona erecek olan fuarı gezmek için dünyanın her yerinden ziyaretçiler geliyor.
2005 yılında 25 bin kişinin gezdiği fuara bu yılkı katılımın çok daha fazla olması bekleniyor.

Kirli suyu arıtan matara

Uzun namlulu silahlardan dev zırhlı araçlara, roket ve roket atarlardan mayın patlamasına dayanıklı tanklara ve radara yakalanmayan denizaltılara kadar pek çok araç, silah ve teknolojinin sergilendiği fuarda en büyük ilgiyi çeken ürünlerden biri de kirli suyu birkaç saniye içinde içme suyuna dönüştüren `Life Saver` (Hayat Kurtarıcı) adlı mataraydı.
Michael Pritchard tarafından üretilen matara, filtresini değiştirmeye gerek olmadan 4 ton suyu arıtıyor. `Life Saver`, 190 sterline satılıyor.

Diğer Genel Haberleri