Türkiye’den ABD’ye yazılım ihracı

Bigpara Haber
Serbest bölgedeki ilk yazılım şirketi olan Telsoft, ABD`de bir ofis açarak Türkiye`den bu ülkeye yazılım ihraç etmeye hazırlanıyor.

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi`nde 1992 yılında kurulan ve 1999 yılı ortalarına kadar ABD`li NewNet şirketine yazılım geliştiren Telsoft`un Genel Müdürü Şerif A. Beykoz, öncelikle tüm ürünleri ABD`ye uyumlu hale getireceklerini belirtti. Beykoz, Türkiye`deki telekom şirketleri az sayıda ve oldukça büyük. Bizim esas pazarımız orta ve küçük boy operatörler. ABD`de 1200`e yakın operatör var. Yakın zamanda ABD`de bir ofis açarak onlara geliştirdiğimiz Telsoft marka ürünleri sunmayı düşünüyoruz. dedi.

Ürünlerin genelde mobil operatörlere yönelik olduğunu ifade eden Beykoz, Kısa mesaj sistemini Türkiye`de ilk kuran firmayız. Tamamını yerli teknoloji ile gerçekleştirdik ve şu anda dünyanın 6-7 ülkesine sattık. Türkiye`de de bir operatörde var. dedi.

Bunun yanında Moldova ve Madagaskar`da çeşitli projeler yaptıklarını söyleyen Beykoz, Türk cumhuriyetleri ve KKTC`de de çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti. (ZAMAN)

Diğer Teknoloji Haberleri