Türkiye’deki “En Etkin 50 CFO” açıklandı

Türkiye’de orta ve üst düzey araştırma ve danışmanlık şirketi DataExpert ve Fortune Türkiye işbirliği ile gerçekleştirilen araştırma ile Türkiye’nin “En Etkin 50 CFO” listesi belirlendi.

Bigpara Haber

Günümüzün rekabetçi dünyasında hem finansal riskler hem de yatırımcı ilişkileri sürecinde kilit rol oynayan CFO’lar, global kriz sonrasında özellikle uzun vadeli planlama ve sürdürülebilirlik girişimlerinin merkezinde yer almaya başladılar. 

CFO’ların şirketlerde her geçen artan öneminden yola çıkarak araştırma yapan DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya, CFO’ların görev ve sorumluluk alanlarının değiştiğini belirti. CFO’ların artık şirketlerin hissedarı gibi çalışmaya başladıklarını söyleyen Altunkaya, bunda kaynakları ve nakit akışını iyi bir şekilde yönetmelerinin etkili olduğunu ifade etti. Altunkaya; “Yıllar içerisinde CFO’ların görev ve yetkinlik alanlarında önemli değişiklikler oldu. Artık görev tanımlarında şirketin bütünü ve hayati kararlar söz konusu. Biz de bu araştırmayı yaparken şirket yönetiminde CFO fonksiyonunun öneminin altının çizilmesini ve onların liderliğindeki etkin finans yönetiminin şirketin başarısına katkısını ortaya çıkarmak istedik. CFO’lar, CEO’ların sağ kolları ve denetim komiteleri ile iç denetim fonksiyonlarının kritik destekçileri. Bu sebeple görevleri oldukça önemli. CEO’ların işten ayrılma durumunda onları yedekleyen kişiler ve hemen hemen tüm stratejik ve gizli bilgilere erişimleri var.” dedi.

“CFO piyasasındaki hareketliliğe dikkat çeken Altunkaya, donanımlı bir CFO’nun yetişmesinin kolay olmadığını bunun için uzun bir süre gerektiğini söyledi. Başarılı CFO’ların elde tutulmasının da büyük önem taşıdığını belirten Altunkaya, gelecek dönemde şirket yönetiminde daha fazla söz sahibi olacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Fortune Türkiye ve stratejik ortağı DataExpert işbirliğiyle hazırlanan “En Etkin 50 CFO” listesinde yer alan, Türkiye iş dünyasının başarılı ve güçlü CFO’ları: (Alfabetik Sırayla)

 

Diğer Genel Haberleri