`Türkiye`de faiz artırma olasılığı artıyor`

Deutche Bank, gelişmekte olan piyasalardaki satışların CEEMEA bankalarına yatırım için çekici seviyeler sunmadığını bildirdi

Bigpara Haber

Deutsche Bank, gelişmekte olan piyasalardaki satışların CEEMEA bankalarına yatırım için çekici seviyeler sunmadığını bildirdi.

Orta-Doğu Avrupa, OrtaDoğu, Africa (CEEMEA) bölgesi bankacılık sektörlerine ilişkin buğün bir rapor yayınlayan Deutche Bank, geçtiğimiz hafta gelişmekte olan piyasalarda yaşanan satışların, bu satışların CEEMEA bankalarına yatırım için cazip seviyeler sunup sunmadığı sorusunu gündeme getirdiğini, kendilerinin düşüşlerin cazip seviyeler  oluşturmadığını düşündüklerini bildirdi. Deutsche Bank, aşağı yönlü tahmin riski ve artan politik risklerin care Fiyat-Kazanç oranlarında tarihi değerlemelere göre yüzde 20 oranında bir iskontoyu haklı gösterdiğini düşündüklerini vurguladı.

Genel olarak bankalar konusunda ihtiyatlı olduklarını ve Türkiye, Güney Afrika için tavsiyelerinin `ağırlığını azalt` olduğunu ifade eden Deutsche Bank, CE3 ve BAE için `ağırlığını artır` tavsiyesi verdiklerini belirtti. Deutsche Bank`ın Rusya ve Nijerya için tavsiyesi ise `nötr`.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Deutsche Bank kötüleşen sermaye piyasalarının, cari işlemler ve bütçe açıklarının finansmanında yabancı sermayeye bel bağlayan Türkiye ve Güney Afrika gibi ülkeler için problemler yarattmasının muhtemel oylduğunu da vurguladı.

``TÜRKİYE`DE FAİZ ARTIRMA OLASILIĞI ARTIYOR``

Gelişmiş ülkelerin tersine gelişmekte olan piyasalarda para politikalarını konjonktür yanlısı olduğunu hatırlatan Deutsche Bank, bunun büyük ölçüde yabancı sermayenin bu ekonomiler için öneminden kaynaklandığını vurguladı. Yabancı sermaye girişleri azaldığında gelişmekte olan piyasa merkez bankalarının para birimlerini desteklemek ve sermaye çıkışlarının cesaretini kırmak için faizleri artırma eğilimine girdiklerini belirten Deutsche Bank, bu nedenle Türkiye gibi ülkelerde faiz artırımı olasılığının armakta olduğuna inandıklarını vurguladı. Deutsche Bank, Rusya ve Güney Afrika`da ise faiz indirimi olasılığı bulunduğunu vurguladı.

Diğer Faiz Haberleri