Türkiye-Avusturya Kek Toplantısı Viyana`da Başladı

Bigpara Haber


-Devlet Bakanı Toskay: -Serbest Bölgeler İki Ülke Ticaretine Büyük Katkı Sağlayacak -Avusturya Ekonomi Ve Çalışma Bakanı Bartenstein: -Türkiye`De Yapılacak Özelleştirme İle İlişkilerimiz Daha Da Canlanacak

VİYANA (A.A) - 13.11.2000 - Türkiye ile Avusturya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 3. dönem toplantısı bugün Viyana`da başladı. Türk heyetine başkanlık eden Devlet Bakanı Tunca Toskay, bugün Avusturya Ekonomi ve Çalışma Bakanı Martin Bartenstein ile yaptığı ikili görüşmenin ardından KEK toplantısına katıldı. Toplantının açılışında, hafta sonu Avusturya`da yaşanan tünel faciasında hayatını kaybedenler için taziyelerini bildiren Bakan Toskay, Türkiye`nin ticari potansiyelinin son 20 yılda büyük bir hızla geliştiğine işaret ederek, Avusturya ile de ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Serbest bölgelerin iki ülke ticaretine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Toskay, şunları kaydetti: 1970 yılında yapılan çifte vergilendirme anlaşması iki ülke ticaretini olumsuz etkiliyor. Bu yeniden düzenlenmelidir. Avusturya`nın ülkemize tanıdığı karayolu geçiş kotasının 17 binden 25 bine çıkarılmasını istiyoruz. Böylece, sadece Avusturya ile değil bütün Avrupa ülkeleriyle olan ticaretimiz büyük gelişme gösterecektir. Türkiye`de inşaat sektörünün çok hızlı büyüdüğünü belirten Toskay, Türk firmalarının Orta Asya ve Rusya`da başarılı işler yaptığını ve Avusturya ile bu alanda da işbirliğine gidebileceklerini söyledi.

Avusturya Ekonomi ve Çalışma Bakanı Martin Bartenstein da, Türkiye ile Avusturya arasında önem taşıyan alanların kararlaştırıldığını belirterek, Türkiye`de yapılacak özelleştirme ile ilişkilerin daha da canlanacağını ifade etti. Çifte vergilendirme konusuna da değinen Avusturyalı Bakan Bartenstein, Bu oldukça eski bir anlaşmadır, bunu yenilersek Avusturya firmaları Türkiye`de daha fazla yatırım yapacaktır diye konuştu.

Avusturya Ekonomi Odası Başkanı Christoph Leitl ile de ikili bir görüşme yapacak olan Devlet Bakanı Tunca Toskay, daha sonra KEK protokolünün imza törenine katılacak. Toskay, yarın yapılacak Türkiye-Avusturya İş Konseyi 4. dönem toplantısına da katılacak.

Diğer Genel Haberleri