Turkcell, Yunan Firmasıyla Yarışıyor

Bigpara Haber
Turkcel, Yunan devlet şirketi Ote ve İtalyan TIM ile İngiliz Vodaphone’un yarıştığı Bulgaristan’ın cep telefonu ihalesi bugün sonuçlanıyor.


Türk ve Yunan firmalarının yarıştığı Bulgaristan`daki ikinci GSM operatörlüğünün lisansına ilişkin ihalenin bugün sonuçlanması bekleniyor. İlk elemeleri aşan Turkcell ile Yunanistan devlet şirketi Ote, kapalı zarf usulü yapılacak ihalede, İtalyan TIM ve İngiliz Vodaphone ile de yarışacak. Tekliflerin 40 milyon dolardan başlayıp, beş milyon dolarlık artışlarla devam etmesi öngörülüyor. İlk elemeyi aşan firmalar arasında bulunan Telsim`in ise Bulgar hükümetinin önceki günkü bir kararıyla, bazı şartları yerine getiremediği gerekçesiyle ihale dışı bırakıldığı bildirildi.


BANKALARDA YUNAN TEKELİ;

Bulgaristan`daki ihaleyi Turkcell`in kazanması, Yunanistan`ın bölgedeki GSM operatörlüğüne yönelik tekelinin kırılması yönünde bir adım oluşturacak. Romanya, Sırbistan ve Arnavutluk`taki GSM operatörlüğünü alan Yunan Ote şirketi, Makedonya`daki ihaleye de talip. Balkanlardaki bu tablo karşısında, Kafkaslar’daki durum Türkiye`nin lehine gelişti. Türk şirketleri Gürcistan ve Azerbaycan`daki ihaleleri alırken; Ermenistan`ın GSM ihalesi Yunanistan`da kaldı.
Öte yandan Bulgaristan`daki ikinci GSM operatörlüğünü üstlenen şirketin, Bulgar telekomunun özelleştirilmesinde de avantajlı bir konuma sahip olabileceği belirtildi. Turkcell`in, Finlandiya`dan Vodaphone ile Fintur adlı ortak bir şirket kurarak katıldığı ihalenin Bulgar basınına göre en güçlü adayı İngiliz Vodaphone. (MİLLİYET)

Diğer Piyasa Haberleri