Turkcell 1 ay daha bekleyecek!

Bigpara Haber

Yunanistan merkezli telekom operatörü OTE, Turkcell TCELL ve Türk Telekom`un TTKOM da ilgi gösterdiği ve satışta 700 milyon euro üzerinden değer bulması beklenen, Bulgaristan`daki birimi Globul için son teklif verme süresini bir ay uzattı.

Turkcell, Kasım ayında Globul`un yüzde 100 hissesi için bağlayıcı olmayan ön teklif vermişti. Kaynaklar, Globul`un satış süreciyle Turkcell ve Türk Telekom`un yanı sıra, Norveç`ten Telenor ve OTE`de yüzde 40 payı bulunan Deutsche Telekom de ilgi gösterdiğini söylemişlerdi.

SON GÜN 18 NİSAN

Konuya ilişkin bilgisi olan bir kaynağa göre, bağlayıcı tekliflerin 18 Mart itibariyle verilmesi bekleniyordu ancak OTE hem şirket hem de ilgililerin hukuki dokümanları hazırlamak için ek süre istemesi nedeniyle süreyi uzattı. Bir başka kaynak da, Son teklif verme süresi 18 Nisan`a kadar uzatıldı dedi.

BORÇ FİNANSMANI İÇİN SATIYOR

OTE, 2014 yılı başında yeniden finanse edilmesi gereken 1,65 milyar euroluk borcu için, Bulgaristan`ın ikinci büyük mobil operatörü olan Globul`u satmayı planladığını geçen yıl duyurmuştu.

OTE CEO`su Michael Tsamaz, Mart ayı başında yaptığı açıklamada ise, tahvil ihracı yoluyla 700 milyon euro sağlayan ve uydu birimi Hellas SAT`ı 208 milyon euroya satan şirketin Globul`un satışından vazgeçebileceğini söylemişti.

Diğer Teknoloji Haberleri