Türkbank tasfiyesine durdurma

Bigpara Haber
Danıştay 10. Dairesi, BDDK`nın 1 Temmuz 20001`den itibaren Türkbank`ın tasfiyesini öngören kararının, ‘‘idarenin savunması alınıp, yeniden bir karar verilinceye kadar’’ yürütmesini durdurdu.


Danıştay 10. Dairesi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`nun (BDDK) 1 Temmuz 20001`den itibaren Türk Ticaret Bankası A.Ş`nin (Türkbank), bankacılık işlemleri yapma, mevduat kabul etme izninin kaldırılması ve bankanın tasfiyesini öngören kararının, ``idarenin savunması alınıp, yeniden bir karar verilinceye kadar`` yürütmesini durdurdu. BDDK`nın söz konusu kararınıniptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Türkbank Yardımlaşma Sandığı Vakfı`nın açtığı dava bugün ele alındı. Danıştay 10. Dairesi, ilgili idarenin savunması alınıncaya kadar BDDK`nın 21 Haziran 2001 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanan kararının yürütmesini durdurdu. Davalı idarenin savunması geldikten sonra Danıştay 10. Dairesi yürütmenin durdurulması istemini yeniden görüşüp karara bağlayacak.


Danıştay 10. Dairesi`nin dün verdiği karara davalı idarenin itiraz hakkı bulunuyor. Ancak bu itirazın, BDDK`nın kararının yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2001`den önce sonuçlanması mümkün değil. Bu tarihten sonra yapılacak itiraz, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu`nca karara bağlanacak. BDDK`nın savunması geldikten sonra verilecek olan karara, hem davacı hem de davalıların itiraz hakkı bulunuyor.


BDDK, 21 Haziran 2001 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanan kararıyla, Türkbank`ın 1 Temmuz 2001`den itibaren bankacılık işlemi yapma ve mevzuat kabul etme iznini kaldırmıştı. Aynı kararda, bankanıntasfiyesi için de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yetkili kılınmıştı.

Diğer Genel Haberleri