Türk Ytong, 2 trilyonluk ihale aldı

Bigpara Haber
Türk Ytong Sanayi A.Ş. deprem bölgesindeki kalıcı konutlarda kullanılacak 2 tirlyon liralık gazbeton ihalesi aldı. Türkiye`nin önde gelen gazbeton üreticilerinden Türk Ytong`un Pazarlama Müdürü Mustafa Boz, Toplu Konut İdaresi, (TOKİ) ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nın açtığı ihaleleri kazandıklarını belirterek tahhütü yapılan gazbeton miktarının yüzde 50`sini karşıladıklarını vurgulayan Boz, TOKİ ve bakanlığının açacağı ihalelerin devam edeceğini bildirdi. Deprem bölgesindeki yapılanmada gazbeton kullanımının yoğunluğuna dikkat çeken Boz, Gölcük ve Yalova`da sadece gaz beton kullanılıyor. Adapazarı ve Düzce`deki yapılaşmada tuğla da kullanılıyor dedi.


KAPASİTE KULLANIMI YÜZDE 70;

Alman Ytong İnternational`ın lisansı ile Türkiye`de 5 fabrikada gazbeton üretimi yaptıklarını anlatan Boz, fabrikaların toplam kapasitesinin 1 milyon 200 bin metreküp ve kapasite kullanımının şimdilik yüzde 70 olduğunu belirtti.


2 FABRİKA DAHA KURULACAK;

Türk Ytong`un Karadeniz Bölgesinde seçilecek bir kente ve Bilecik`e birer tesis dahakurarak fabrika sayısını 7`ye çıkaracağını ifade eden Boz, bu bölgeler için talep ölçme aşamasında olduklarını dile getirdi. (DÜNYA)

Diğer Piyasa Haberleri