Türk Telekom Arpalık Oldu

Bigpara Haber
2000 yılında Türk Telekom`a 980 kişi yerleştirildi. Mayıs ayında yönetimi stratejik ortağa geçecek olan Türk Telekom`un 2001 yılında istediği kadro ise 2 bin 500


Özelleştirme kapsamında bulunan Türk Telekom A.Ş.`ne 2001 yılı için 2 bin 500 yeni kadro istendi. 1999`da 2 bin 160 kişiyi işe başlatılan Türk Telekom Genel Müdürlüğü`nde, 2000`de 980 kişinin işe yerleştirildiği ortaya çıktı. Hazine Müsteşarlığı,Telekom Genel Müdürlüğü`ne yazı göndererek 2000 yılı içinde ne kadar personel alımı gerçekleştirildiğini sordu. Ulaştırma Bakanlığı`ndan Özelleştirme İdaresi`nin kapsamına geçen Türk Telekom Genel Müdürlüğü ise, MHP`nin iktıdara gelmesinden bu yana 980 kişilik personel alımı yapıldığını bildirdi.
Türk Telekom Genel Müdürlüğü`nün verilerine göre, 1999`da kullanılmayan 400 kadro ile 2000`de verilen 580 kadro, toplam 980 kişilik kadro 2000 yılı içinde kullanıldı. Başbakanlık ve Hazine Müsteşarlığı`nın bilgisi dahilinde geçici işçi kadrosuna 980 kişi yerleştirildi. Türk Telekom ise, 2001 yılı için de 2 bin 500 kişilik kadro talep etti. Türk Telekom Genel Müdürlüğü`nün 1999 verilerine göre, kurumda 47 bin 440 personel bulunuyor. (Buna posta işletmesinde çalışanlar dahil değil.) Telekom`da 25 bin 23 de geçici ve daimi işçi görev yapıyor. Türk Telekom`a 1999`da 2 bin 160 kişi yeni işe başladı.


Türk Telekom, şu anda Türkiye`nin en büyük istihdamını yaratmak üzere. Çünkü 4. GSM devreye alındığında binlerce kişi yeni bir işe kavuşacak. Türkiye`nin dört bir yanında faaliyet gösterecek yeni şirkete alınacakları Türk Telekom yönetimi belirleyecek. Özelleştirme kapsamında olduğu için kararı devlet vermeyecek ve işe alınanlar işçi statüsünde olacak. Eğer Türk Telekom özelleştirilirse, 4. GSM`de kararı yeni yönetimi belirleyecek. Tersi durumda ise Öksüz ve ekibi karar merci olacak.


AKDROLAŞMA SIKINTISI;

Haber-Sen Genel Başkanı Kemal Keleş, arkadaşımız Şelale Kadak`a Telekom ve Posta İşletmeleri`ndeki kadrolaşmayı şöyle anlattı: Biz zaten bir parti değişikliği olduğu zaman yönetim kadrolarının da o partiye yakın isimlere geçmesine alışmıştık. Ama şimdi kadrolaşma çok alt düzeye kadar indi. Elinde 100 isimlik bir liste olduğunu belirten Kemal Keleşe göre stajyer öğretmenler, seçilememiş MHP`li belediye başkan adayları, kız öğrenci yurdu müdürleri ve protokol şube müdürlerine kadar pek çok MHP`li Türk Telekom ve Posta İşletmesi`nde göreve getirildi. Keleş, Ağrı`da öğretmenlik yapan daha sonra MHP`den belediye başkan adayı olan İhsan Akbulut`un Ağrı PTT`sine başmüdür olarak atandığını söyledi. (YENİ BİNYIL)

Diğer Teknoloji Haberleri