Türk Telekom Alacak Peşinde

Bigpara Haber
Konya`Da Bazı Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Telefonları, Biriken Borçları Nedeniyle Kapatıldı -Yetkililer: Resmi Kurumların Telefon Tahsilatında Sıkıntı Çekiliyor


KONYA (A.A) - 20.11.2000 - Konya`da Türk Telekom Başmüdürlüğü tarafından, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının telefonlarının, biriken borçları nedeniyle görüşmelere kapatıldığı bildirildi. Türk Telekom Büşmüdürlüğü yetkilileri, telefon borcu tahsilatında ısrarlı olan kurumlarının, bu konuda özel sektör ve kamu ayırımı yapmadan her türlü yasal imkanı, sonuna kadar kullandığını söylediler. Sadece Konya şehir merkezinde kamu kurum ve kuruluşlarından 70 milyar lira dolayında alacakları bulunduğunu ve bunun 35 milyar lirasının, telefonların kapatılmasını gerektirdiğini belirten yetkililer, Bu konuda gereken neyse o yapılacak dediler. Resmi kurumların telefon borcu tahsilatında sıkıntı çekildiğine dikkati çeken yetkililer, borcunu aksatan kurumların telefonlarını kapatmak istemediklerini ancak, ikinci bir seçenekleri olmadığını kaydettiler. Borcunu ödemeyen kamu kurum ve kuruluşlarının adını açıklamak istemeyen yetkililer, halktan yana ciddi sıkıntıları bulunmadığını sözlerine eklediler.


İLÇELERDE DURUM;

A.A mahabirinin görüştüğü Çumra ilçesi Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, telefonlarının yaklaşık 2 aydan bu yana görüşmelere kapalı olduğunu belirttiler. Halkla ilişkilerde tek iletişim araçlarının alo 155 olduğunu dile getiren yetkililer, bunun dışındaki acil durumlarda ise kişisel cep telefonlarını kullandıklarını söylediler.


KOMŞU YARDIMI;

Acil durumlarda zaman zaman yakın komşularının telefonlarından yararlandıklarını da anlatan yetkililer, Komşuluğun ne denli önemli olduğunu telefonların kapalı olduğu bu zaman diliminde daha iyi anlamış olduk diye konuştular. Yetkililer, talep ettikleri ödeneğin geldiğini ve önümüzdeki günlerde sorunun halledileceğini aktardılar.

Diğer Teknoloji Haberleri