Türk tekstil ürünlerine New York`ta büyük ilgi

Bigpara Haber
ABD ile yaşanan son gerginliğe rağmen iptal edilmeyen New York Türk Tekstil Ürünleri Fuarı`na Amerikan firmaları büyük ilgi gösterdi. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) tarafından The Grand Hyatt Otel`de düzenlenen ve 51 firmanın katıldığı New York Türk Tekstil Ürünleri Fuarı`nı ilk gün 560`ı ilk kez olmak üzere bini aşkın profesyonel alıcı gezdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, fuar açılışı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, ilk yıllarda daha az sayıda firmayla gerçekleşen sergiye katılımın arttığını söyledi.

Türk kumaş üreticilerinin bir sonraki randevusunun 19-20 Ağustos`ta Londra`da olacağını bildiren Satıcı, Londra Fuarı`nı dünya tekstil devlerinden Dupont`un da desteklediğini duyurdu. Paris`te düzenlenen fuara da katıldıklarını anlatan Satıcı, önümüzdeki dönemde Rusya, Çin, Japonya ve İskandinav ülkelerine gitmeyi planladıklarını kaydetti. `SARS olmasa Çin`e gidecektik`` diyen Satıcı, Sudan hatta Cibuti`ye de gidebileceklerini ifade ederken, ``Kolumuzun ulaştığı her yere ürünlerimizi götürmeye çalışacağız`` diye konuştu.

Taklit ediliyoruz

Bugün gelinen noktada Türk firmalarının koleksiyonlarının bazı Uzakdoğu ve Doğu Avrupa ülkeleri tarafından taklit edilir hale geldiğini belirten Satıcı, ``Bu bize sorun yaratmıyor. Ürünlerimizi nasıl koruyacağımızı biliyoruz`` dedi.

Açıklamaları sırasında ABD ile yaşanan son gerginliğe de değinen Satıcı, gazetecilerin kendisini telefonla arayarak New York fuar programının iptal edilip edilmediğini sorduklarını anlattı.

Satıcı, ABD ile geçmişte yaşanan hiçbir olayda Amerikalı alıcılarla anlaşmazlık içine düşmediklerini, tezkere olayında da (Sizden alışveriş yapmayacağız) tavrı göstermediklerini, ilişkilerinin iyi olduğunu ifade etti.


Diğer Genel Haberleri