Türk şirketler Alman ekonomisine büyük katkı sağlıyor

Bigpara Haber
Alman DDP Haber Ajansı, Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Ruhr bölgesinde gittikçe artan Türk şirketlerinin Alman ekonomisine bilgileri ve şirketleri ile uzun süreden bu yana büyük katkı sağladığı haberini verdi.

Eyalette yaşayan Türklerin büyük çoğunluğunun kömür madenlerinde ve çelik sanayinde çalışmak amacıyla 60`lı yıllarda Almanya`ya geldikleri hatırlatılan haberde, bu alanlarda yaşanan krizlerden sonra Türklerin çoğunun bağımsız olarak çalışmaya başladığı ve günümüzde sadece restoran ya da küçük dükkanlar işletmekle kalmayıp şirketler kurdukları belirtildi.

Bochum kentindeki Colemus adlı inşaat şirketinin Genel Müdürü Ercüment Aysever, DDP`ye yaptığı açıklamada, Ruhr bölgesi yabancı yatırımcılara açık. Çoğu Türk vatandaşı burada çalıştığı için şirketlerini de burada kuruyor dedi.Merkezi Essen kentinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi`nde(TAM) görevli Cengiz Yıldırım da, Günümüzde Türk işadamlarının faaliyet gösterdiği branşlar Alman şirketlerinin branşları kadar çeşitli hale geldi dedi.

Türk şirketlerin Almanya`da diğer yabancı şirketlerle ortaklık yaptıklarına da işaret eden Yıldırım, Türk işadamlarının çoğu günümüzde Alman vatandaşlığına geçtikleri ve ekonominin yeniden yapılanmasına yardımcı olmaya çalıştıkları için bölgedeki yapısal değişimin de lokomotifi haline geldiler diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri